Kajkut: Nećemo prerano slaviti, moramo pobijediti Slobodu

Iskusni napadač Zrinjskog za SportSport.ba

Kajkut: Nećemo prerano slaviti, moramo pobijediti Slobodu

S. Mlaćo

Nogometaši Zrinjskog danas su slavili u Bijeljini nad Radnikom 2:1, te sada kolo prije kraja su ponovo lideri na tabeli.

 Plemići su gubili u Bijeljini, te imali igrača manje, ali se nisu predavali.

Takav pristup im se vratio, pa su na kraju u posljednjim momentima došli do važne pobjede. Junak današnje pobjede bio je iskusni Saša Kajkut koji je upisao dva pogotka.

"Teško je šta reći, znali smo da će biti teška utakmica jer smo imali imperativ pobjede. Ovakve utakmice je najteže igrati, ali smo smogli snage i slavili", kazao je Kajkut.

Radnik je imao vodstvo, igrača više i činilo se da Zrinjski neće moći do bodova.

"Nismo se predavali, znali smo šta nam ova utakmica znači i dali smo posljednji atom snage. Mislim da smo tokom cijelog prvenstva bili najbolji, ali nećemo prerano slaviti", jasan je iskusni napadač.

U Zrinjskom su osluškivali i rezultat sa gradskog derbija Sarajeva i Željezničara, te su na kraju dobili za njih najbolje moguće vijesti. Sarajevo je slavilo, te Želju ostavilo bez bodova.

"Naravno da smo pratili rezultat sa Koševa, ali to nam nije igralo neku veliku ulogu, s obzirom da smo prvo mi morali slaviti", priča junak pobjede Zrinjskog.

U posljednjem kolu Pod Bijeli Brijeg dolazi tuzlanska Sloboda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nemam mjesta euforiji, sada ćemo proslaviti ovu pobjedu i vratiti se treninzima. Ako želimo osvojiti titulu, onda moramo pobijediti Sobodu", dodao je razgovoru za SportSport.ba iskusni napadač Zrinjskog Saša Kajkut.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi