Kajkut: Protiv Leotara nas zanima samo pobjeda

Vraća se nakon pauze protiv Veleža

Kajkut: Protiv Leotara nas zanima samo pobjeda

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Kamberovića polju dočekati trebinjski Leotar i pokušati sa nova tri boda uhvatiti priključak za vrh tabele.

Prošlo kolo i poraz od Veleža nije uzdrmao atmosferu u ekipi, a dodatni razlog sutra da svi navijači dođu na stadion jest što se u ekipu vraća ljubimac navijača Saša Kajkut.

Ovaj 28-godišnji napadač najbolji je igrač i strijelac Čelika ove sezonem, a njegov povratak na teren nakon pauze zbog tri žuta kartona mnogo će značiti ekipi trenera Vlade Jagodića.

"Naporno smo trenirali ovu sedmicu pripremajući se za utakmicu protiv Leotara za koju sam siguran da neće biti nimalo lagana. Gosti odlično igraju u defanzivi, a vrlo nezgodni su iz kontra napada tako da nam je u sutrašnjoj utakmici cilj što prije postići pogodak jer će nam sigurno poslije biti lakše igrati. Znam da su navijači pomalo razočarani porazom u Mostaru, ali vjerujem da će sutra doći u velikom broju jer su nam zaista potrebni, dobro se vidjelo protiv Sarajeva koliko znače za našu igru, tako da očekujem i protiv Leotara veliku podršku", nada se trenutno treći strijelac Premijer lige.

Navijači su od njega navikli da spašava Čelik

"Nije bitno ko će sutra postići pogodak, da li ja ili neko drugi to je sasvim nebitno, daću sve od sebe da odigram dobro i ponovo se upišem u listu strijelaca. Nastupit ćemo bez Markovića i Mešanovića koji će nam nedostajati, ali nemamo drugog izbora protiv Leotara nas zanima samo pobjeda i vjerujem da ćemo sa nova tri boda biti bliže ekipama iz samog vrha našeg nogometa", kazao je za SportSport.ba Kajkut.

Nogometaši Čelika sutra će nastupiti bez Jasmina Mešanovića koji je protiv Veleža dobio treći žuti karton, dok je Vlado Marković bolestan i on će propustiti ovaj susret.

Vjerovatni sastav: Adilović, Mišić, Lakičević, Maletić, Jusić, Horić, Bajraktarević, Barać, Travančić, Stajić i Kajkut.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.