Napadač Čelika uoči duela sa Mostarcima

Kajkut: Velež je dobra ekipa, ali idemo po pobjedu

D. Kurbegović, foto: Elmedin Mehić

Ekipa Čelika nije otvorila sezonu kako se to očekivalo. Nakon odigrana tri kola Premier lige Zeničani imaju tri boda što svakako ne zadovoljava apetite i očekivanja navijača i stručnog štaba. U narednom kolu u zenici gostuje Velež, a uoči ove utakmice smo razgovarali sa ponajboljim fudbalerom Čelika, Sašom Kajkutom.

"Imamo imperativ pobjede protiv Veleža. Nismo otvorili sezonu onako kako smo očekivali, ali imali smo i malo teži raspored. Po meni je najveće iznenađenje što smo remizirali u Bijeljini protiv Mladosti. Šta je, tu je. Nismo izgubili. Idemo na pobjedu protiv Veleža. Na muci se poznaju junaci i moramo dati sve od sebe da dobijemo utakmicu protiv Veleža i vratimo se na svoje mjesto", rekao je Kajkut te se osvrnuo na protivnika.

"Velež se dosta dobro pojačao u ovoj polusezoni. Sigurno da su jedna dobra ekipa i kompaktna cjelina. Ne bih tu nikog izdvajao. Mi ako odigramo kako znamo i umijemo, mislim da naša pobjeda neće doći u pitanje."

Za kraj, Kajkut je istakao kako je pobjeda Čelika bitnija od njegovog pogotka te je pozvao navijače da podrže njega i njegove saigrače u duelu sa Mostarcima.

"Ako Bog da, dat ću gol, a ako ga ja ne dam nek bilo koji drugi igrač da gol. Bitno je samo da Čelik pobjeđuje. Sigurno da su se stvorile sumnje od strane navijača nakon ova tri remija. Mislim da nema potrebe za tim. Čelik je jako dobra ekipa. Čeka se samo kad ćemo proraditi. Ovom prilikom bih ih pozvao da dođu u što većem broju protiv Veleža i podrže nas u, ako Bog da, prvoj pobjedi ove sezone.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.