Kakanjski Rudar deklasirao UNIS i spasio čast gostiju

Prva liga FBiH, 29. kolo

Kakanjski Rudar deklasirao UNIS i spasio čast gostiju

E. Škorić

Danas je odigrano kompletno pretposljednje, 29. kolo Prve lige Federacije BiH.

Zanimljivo da je na čak pet od osam susreta rezultat glasio 3:0. Dva susreta su završena rezultatima 2:0, dok je jedine bodove u gostima osvojio kakanjski Rudar, koji je u Vogošći demolirao otpisani UNIS s 5:0.

Gradina je u prošlom kolu osigurala ulazak u Premijer ligu, a danas je isti proslavila sa svojim navijačima, pobijedivši Branitelj s 3:0. Istim je rezultatom Vitez bio bolji od Famos-SAŠK Napretka, Iskra u Bugojnu od bihaćkog Jedinstva, a Goražde od Krajišnika.

U Cazinu je Krajina vrijedne bodove osvojila protiv Orašja (2:0), a Budućnost je istim rezultatom u Banovićima bila bolja od Bratstva iz Gračanice.

Susret Čapljina - Omladinac registriran je rezultatom 3:0. Iz lige ispadaju Orašje, Famos-SAŠK, Omladinac i UNIS.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.