Kakanjski Rudar remizirao sa Neretvancem u Opuzenu

Treća utakmica na pripremama u Makarskoj

Kakanjski Rudar remizirao sa Neretvancem u Opuzenu

D. Kurbegović

U trećoj odigranoj utakmici tokom pripremama u Makarskoj, kakanjski Rudar remizirao je 2:2 protiv Neretvanca u Opuzenu. Umjesto ranije ugovorene utakmice sa Mosorom, "zeleno-crni" su za protivnika imali hrvatskog trećeligaša NK Neretvanac.

Utakmica je odigrana na glavnom terenu u Opuzenu, koji je bio dosta težak za igru. Već u 3. minuti na asistenciju novajlije Novice Petrovića, Vedin Kulović je prekrasnim pogotkom škaricama doveo Rudar u vodstvo. Samo dva minuta kasnije, u duelu s protivničkim igračem, ozlijeđen je Ognjen Šinik, koji je prevezen u bolnicu gdje je konstatiran lakši potres mozga. Igrači Neretvanca nastavili su s grubom igrom. U 20.minutu teren je zbog ozljede koljena napustio Erdin Ramić. 

Gruba igra domaćih igrača i pristrasno suđenje utjecali su na razvoj događaja na terenu i izjednačenje, a zatim i vodstvo Neretvanca. U nastavku igrači Rudara su imali više od igre, nekoliko povoljnih prilika, posebno Gafurović, koji je izašao sam pred golmana, ali nije uspio realizirati šansu utakmice. Izjednačujući pogodak postigao je Amel Neimarlija.

U Rudaru su iznenađeni ovakvim odnosom domaćih igrača i sudija, koji su upropastili utakmicu.

"Rano smo poveli prekrasnim golom Vedina Kulovića, ali nažalost tada počinju grubosti domaćina i posljedice su ozljede Šinika i Ramića. Drugi gol smo primili nakon faula nad golmanom, ali smo ipak u drugom poluvremenu odigrali veoma dobro, što je i plod izjednačujućeg pogotka. Nadam se da ćemo se oporaviti do petka kada je na programu novi test protiv premijerligaša Slavije", istakao je trener Rudara Valentin Plavčić.

Pored Nikole Vasilića, pripremama Rudara u Makarskoj priključio se još jedan novajlija. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Riječ je Ognjenu Šiniku, dosadašnjem igraču jesenjeg prvaka Crne Gore, Rudaru iz Pljevalja, koji igra na poziciji lijevog boka (beka). Baš kao i Vasilić, i Šinik ima bogat igrački CV jer je nastupao u brojnim srbijanskim klubovima (Sinđelić, Dinamo iz Pančeva, Mladost iz Apatina, FK Srem, Mladost Lučani),zatim u inostranim klubovima KF Tirana, Unattached, Bihor Oradea. Rođen je 27.10.1986. godine u Bosanskoj Gradišci. 

Rudar je u Opuzenu igrao u sastavu: Mujagić, Kim, Čizmić, Dučić, Šinik (od 5.minuta Kil, od 15.Prkić), Topalović, Ramić (od 20.Gafurović), Petrović, B.Spahić, Vasilić, Kulović. Još su igrali; Bekan, Merdić, Goralija, Čehajić, Dželo i Neimarlija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije