Kako će izabrati selektor Baždarević?

Veće promjene sa jedne ili iskustvo sa druge strane

Kako će izabrati selektor Baždarević?

Bliži se nastavak kvalifikacija za Euro 2016. godine. Nakon svega što se dešavalo u ovom ciklusu, pušemo i na hladno, iako nas čeka Andora.

U nekim drugom vremenima bismo razmišljali o gol razlici, bodovi bi već bili upisani. Iako da budemo realni, bez obzira u kakvoj smo formi, ko će igrati, a ko neće, Andoru bismo morali pobijediti.

Međutim, situacija je rekli bismo malo specifična. Imamo novog selektora, stručni štab, dio igrača je daleko od idealne forme, a neki novi kucaju na vrata reprezentacije. Sve su to stvari koje se ne mogu tek tako precrtati. Zato i selektoru Baždareviću nije lako.

U proteklom periodu je razgovarao, sa igračima, iskusnim, sa onima koji su tu godinama, nosiocima igre reprezentacije ali i nekim novim. U ovom trenutku veliko pitanje je šta može ili šta će uraditi novi selektor.

Neke promjene se očekuju, navijači, sportska javnost nisu zadovoljni sa dva boda osvojena u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. Zato je popularni Meša pod posebnim povećalom. Da je početak ciklusa možda bi i čak idealno bilo da unese u ekipu što više svježe krvi, da proba sa nekim novim igračima na bokovima, u zadnjoj liniji, sa nekim novim kreatorom, sa još jednim novim napadačem, a opet pitanje je kakva bi njihova reakcija mogla biti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kombinacija, provjereni protiv Andore, nova lice protiv Austrije koja će biti sasvim sigurno jaka provjera, mogla bi biti ona dobitna. Naravno, u obzir treba uzeti i povrijeđene i kartonirane igrače koji su prisiljeni propustiti Andoru i Austriju.

Zato s nestrpljenjem čekamo spisak. Nova imena na istom će nam pokazati na koje promjene moramo biti spremni, na koje je spreman selektor. Također vidjet ćemo kako će stvari razvijati na taktičkom planu. Tokom trenerske klupske karijere Baždarević nije riskirao, uglavnom sa jednim isturenim napadačem, ostaje pitanje da li će tako izgledati i naša reprezentacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti