Trener Slobode u svom elementu

Kako je Ćiro u Iranu postao musliman

Šest dana nakon poraza u Gračanici Miroslav Ćiro Blažević je ogorčen na svoje igrače. I danas je rigao vatru, prijetio da će ih mijenjati u prvoj minuti ako protiv GOŠK-a ne budu pravi.

Kaže kako Sloboda ima najbolji tim, ali i da je fudbal profesija u kojoj se permanentno morate dokazivati.

Citirao je filozofa Monteskjea, psovao, hvalio, kudio... To je Ćiro! Čovjek publike, kako sam za sebe kaže.

Već je svojim zagrebačkim prijateljima koji ga opsjedaju u Tuzli govorio o svojoj smrti i sprovodu. Danas se ponovo dotakao te teme.

"Na moju sahranu poslali su pet vijenaca od pet nacionalnih reprezentacija. Došli su svećenici, a ja te njihove govore ne volim. Kada je treći počeo pričati moja Katarina je pala u nesvijest. Potom se skupu obratio Mamić, a onda je moja supruga pala u raku", govorio je Ćiro.

Posvećen je Slobodi, a ako ne uspije poručuje da mu se dženaza organizuje u Tuzli. No, ko bi predvodio posljednji ispraćaj trenera svih trenera: Svećenici ili hodže...

"Sine moram ti ispričati šta mi se dogodilo u Iranu. Kada sam došao tamo u jednim novinama je osvanulo kako su doveli najvećeg alkoholičara iz Hrvatske. Sutradan sam se na televiziji odbranio ovako. Rekao sam im da sam musliman i da mi din ne dozvoljava da pijem. Pa moj otac je pio za pet generacija Blaževića, a ja sam se zakleo kako zbog toga neću popiti ni kap alkohola. Nisam ga ni probao", kaže on.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na kraju je prokomentarisao opaske o tome kako Sloboda između dvije prvenstvene utakmice bespotrebno igra prijateljske oglede u obližnjim mjestima.

"Taj igrač o kojim vi pišete nije se povrijedio na utakmici. On je povrijeđen u glavu. To nisu seljačke utakmice. One se uklapaju u moj plan, a ja sam čovjek publike. Mene su u Stjepan Polju zvali iz pet kuća na pitu. Nikog nisam odbio", kaže Blažević.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.