Kako je Zrinjski stekao, pa prokockao veliku prednost?

Kako je Zrinjski stekao, pa prokockao veliku prednost?

Zrinjski je prvi dio sezone okončao na prvom mjestu na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bez dileme, Plemići su to mjesto i zaslužili s obzirom da su velikim dijelom sezone držali lidersku poziciju. Od ukupno 22 odigrana kola, Zrinjski je čak 17 proveo na vrhu.

Plemići su sezonu započeli relativno dobro, a onda su napravili veliku seriju i sve je ukazivalo na to da će se 'prošetati ligom' i bez većih problema odbraniti naslov prvaka. Imali su Mostarci tokom sezone ogromnu bodovnu prednost nad Željezničarom i Sarajevom, najvećim i objektivno jedinim pravim konkurentima za titulu, ali u Ligu za prvaka na kraju ulaze sa minimalnom prednošću i u situaciji su da svakog trena mogu prepustiti vrh nekom od sarajevskih klubova.

U nastavku ćemo se bazirati na rezultate Zrinjskog od 1. do 22. kola, a posebno obratiti pažnju na stanje na tabeli. Tokom sezone su prvi pratioci Zrinjskog znali biti Sloboda, Mladost, Radnik i Krupa, ali s obzirom na trenutnu situaciju na tabeli, u posebnom fokusu će biti Željezničar i Sarajevo i njihove pozicije na tabeli.

Premijer liga BiH