Kamberović i Tolja asistirat će Jusufbegoviću u Čeliku

Nakon odlaska Kozlića i Šišića

Kamberović i Tolja asistirat će Jusufbegoviću u Čeliku

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika reprezentativnu pauzu koriste kako bi se što bolje spremili za narednu utakmicu i teško gostovanje. 

Izabranici Nedima Jusufbegovića u subotu su na Bilinom polju u prijateljskoj utakmici pobijedili rezultatom 1:0 ekipu Mladosti iz Kaknja. Nakon pobjede nad Olimpicom, igrači su dobili na samopouzdanju, te se do kraja prvog dijela očekuje još koji pozitivan rezultat, iako crno-crveni imaju veoma teške utakmice u naredna tri kola.

Poslije pobjede nad Olimpicom, stručni štab su napustila dvojica mladih trenera Admir Kozlić i Nedim Šišić, a Nedimu Jusufbegoviću do kraja ovog prvog dijela asistirat će Izudin Kamberović, koji je bio asistent Kemalu Alispahiću, te je vodio ekipu u jednoj utakmici protiv Viteza na Bilinom polju, dok će za golmane biti zadužen Almir Tolja, koji svoj posao odlično radi.

Jedan od rijetkih slučajeva u našem nogometu jeste da je Nedim Jusufbegović potpisao saradnju s klubom do kraja prvog dijela prvenstva. Tako će ovaj trener iz Sarajeva, osim utakmice koju je vodio protiv Olimpica, na klupi Zeničana sjediti još u naredne tri utakmice (Široki, Sloboda, Željezničar), nakon čega će se navodno odlučivati o njegovom odlasku ili ostanku u klubu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije ni čudo što je situacija na Bilinom polju skoro bezizlazna, a uskoro se očekuju i sankcije od FIFA-e zbog dugovanja bivšem treneru Borisu Paviću. Čelik bi prema najavama prvo trebao da bude kažnjen oduzimanjem od tri do šest bodova, a kasnije i mogućim izbacivanjem u niži rang.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi