Kamberović: Moramo promijeniti pristup da bismo pobijedili

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju pod svjetlošću reflektora odigrati utakmicu 5.kola Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega. Utakmice ovih klubova uvijek su bile interesantne i efikasne, tako da se i sutra očekuje otvorena igra, te mnogo prilika, atraktivnih poteza i golova.

U klubu s Bilinog polja danas je održana i press konferencija uoči sutrašnje utakmice, a umjesto šefa struke Kemala Alispahića, koji je opravdano bio odsutan, medijima se obratio njegov prvi saradnik Izudin Kamberović.

"Sutra nas očekuje jedna veoma teška utakmica s dobrim protivnikom.Što se tiče ekipe, imali smo jedan trening nakon utakmice protiv Olimpica, večeras imamo još jedan i nadam se da ćemo se oporaviti.Kada je u pitanju zdravstveni bilten ekipe, van stroja je jedino kapiten Emir Jusić, dok je Fenan Salčinović počeo da trenira s ekipom.Promjena u ekipi će vjerovatno biti, ali prije svega moramo da promijenimo pristup igri i dresu kluba čiji grb nosimo.Ova zadnja utakmica je pokazala, da bez pravog pristupa nema ni rezultata.Olimpic nije imao ni boda, oni su nas pobijedili mi smo ih tako reći vratili u život, ali mislim da samo treba raditi, vraćati fizičku spremu, ne tražiti alibi i bez nekog pametovanja" ističe Kamberović.

Čelik ima velike probleme u zadnjoj liniji, tako da je u prva četiri kola primio devet golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Poslije Sarajeva Ante Hrkać se žalio na povredu, te je sa baždarinarim zglobom igrao protiv Olimpica. Ne znam hoće li igrati, vidjet ćemo poslije večerašnjeg treninga. Široki je jedna od tri-četiri najbolje ekipe u ligi, imaju sjajnog Krstanovića u špicu, dobar su klub. Ali teren je jedino mjerilo, igramo kod kuće 90 minuta je pred nama pa vidjet ćemo ko će na kraju biti bolji" kazao je Kamberović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi