Kamberović, Šišić i Hrustanović pomoćnici Alispahiću

Kompletiran stručni štab zeničkog Čelika

Kamberović, Šišić i Hrustanović pomoćnici Alispahiću

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik u petak je dobio novog šefa stručnog štaba, riječ je o Kemalu Alispahiću treneru iz Sarajeva, pred kojim je veoma težak posao. 

On će u veoma kratkom periodu morati napraviti ekipu i uigrati je, jer u prvom kolu Čelik igra veoma bitnu domaću utakmicu, sa vjerovatno jednim od konkurenata za opstanak, Metallegheom iz Jajca.

Iako su posljednji počeli s pripremama, Zeničani su kompletirali stručni štab, a narednih dana bi mogli i igrački kadar. Novi pomoćnici Kemalu Alispahiću biće Izudin Kamberović, bivši igrač Čelika, koji ima iskustva u trenerskoj karijeri, jer je već vodio ekipe zeničkog Rudara i Krivaje iz Zavidovića.

Trener za fizičku spremu biće Nedim Šišić, koji je ujedno i pomoćni trener u KŽK Čelik, koje su višegodišnje prvakinje u ženskoj košarci. Interesantno da je mladi Šišić nedavno s dvojicom trenera iz Hrvatske boravio u Milanu, gdje su u finišu sezone vodili brigu o fizičkoj spremi igrača Intera i reprezentacije Hrvatske, Ivana Perišića.

Treći pomoćnik, koji će voditi brigu o golmanima biće Nijaz Hrustanović, dugogodišnji igrač Čelika i trener u seniorskoj ekipi Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako trenutno stvari stoje, crno-crveni će nakon dugo godina cjelokupne pripreme obaviti u Zenici i okolici, za što sigurno imaju sve uslove.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti