Kantar: Naš motiv je veći, to će presuditi

Rudar pred Vitez

Kantar: Naš motiv je veći, to će presuditi

Bod iz Gradačca i pobjeda protiv Travnika vratila je Rudar Prijedor u potpunosti u igru za opstanak. Pred Rudarima je utakmica u Zenici protiv Viteza i ovaj susret prijedorski sastav mora pobijediti, kako bi sačuvao izglede za opstanak. 

„Poznato je u kakvoj se situaciji nalazimo i da je za nas bitan svaki bod i utakmica. Znamo da je Vitez dobro vođena ekipa i bit će teško, ali oni su riješili pitanje opstanka, dok mi to tek treba da uradimo. Veći motiv mogao bi presuditi u našu korist i ja se nadam osvajanju sva tri boda. Druge nam nema, jer ni osvajanje jednog boda nama ne znači ništa,“ rekao je kapiten Rudara Vedran Kantar.

Ako pobijede Vitez, Rudar će morati i u poslijednjem kolu u Prijedoru savladati Željezničar.

„Nema priče o Želji, jer ta utakmica neće imati nikakav značaj, ako u nedjelju ne preskočimo Vitez. O Željezničaru ćemo razmišljati od ponedjeljka,“ dodao je Kantar. Rudar će i protiv viteza igrati bez Mikića i Čampare koji su povrijeđeni, dok se golman Boriša Bodiroga oporavio, ali vidjet ćemo hoće li će mu trener Nestorović ukazati povjerenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.