Kao Feniks iz pepela...

Karijeru krojile povrede: Zlatan Bajramović

Kao Feniks iz pepela...

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Zlatan Bajramović danas je pomoćni trener u St. Pauliju, nakon što je zbog čestih povreda morao završiti karijeru.

Bajramović se prisjeća igračkih dana, a kaže kako mu je najdržai trenutak u karijeri bio pogodak kojeg je 28. marta 2009. godine postigao u dresu fudbalske reprezentacije BiH na gostovanju Belgiji u Genku.

Zmajevi su tada pobijedili 4:2, a Bajramović je zaigrao u toj utakmici nakon dugotrajne povrede.

"Osjećao sam se kao Feniks koji se digao iz pepela", prisjeća se Bajramović u razgovoru za Frankfurter Rundschau.

Bajramović ne živi u prošlosti, već je danas koncentrisan na budućnost. Ipak, nikako ne može da zaboravi česte povrede koje su mu uništile karijeru. Teška povreda Ahilove pete na kraju ga je primorala da okači kopačke o klin.

"Već sam hiljadu puta rekao da mi je zdravlje odredilo tok karijere. Svoje najbolje fudbalerske godine sam proveo u bolnicama. Bolove u ligamentima i dan danas osjećam. Svaki dan tražim načina da umanjim bolove", kaže Bajramović novinaru Frankfurter Rundschau .

Sve je pokušao da zaliječi povrede. Čak je putovao za Finsku kod doktora koji je kod slične povrede liječio Davida Beckhama. Nakon brojnih operacija na lijevoj nozi, bol nije nestala. I danas je tu.

"Istovremeno sam iznenađen i zabrinut zbog toga. Najbolji doktori nisu mogli otkriti šta uzrokuje bol u nozi".

Bol je pobijedila. U posljednje tri sezone odigrao je samo 17 utakmica i to je bio znak da je kraj blizu. U karijeri je odigrao 145 bundesligaških utakmica i 35 u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Iz svoje igračke karijere nosim lijepa sjećanja. Ne mogu reći da sam nesretan. Imao sam dobru karijeru. Igrao sam za neke od najvećih klubova u Bundesligi", dodao je Bajramović na kraju razgovora za Frankfurter Rundschau.

Ostaće upamćen po nevjerovatnoj upornosti i volji za igrom. Nebrojeno se puta vraćao na teren nakon povreda, ali je na kraju pred njima ipak morao položiti oružje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije