Kapić briljira u Sloveniji: Bog mi je dao šansu

Nekada bio junior Sarajeva

Kapić briljira u Sloveniji: Bog mi je dao šansu

Mladi bh. fudbaler Rifet Kapić (21) igrama u dresu Gorice oduševio je sportsku javnost u Sloveniji.

Kapić je u Sloveniju stigao na mala vrata i u startu trener Gorice nije očekivao veliki doprinos od njega. Međutim, zahvaljujući brzoj adaptaciji je pokazao da vraća uloženo i trenutno je neizostavan u prvoj postavi slovenačke ekipe.

U dosadašnjem dijelu sezone je kao vezni igrač postigao četiri gola, koliko i jedan Leon Benko, a po broju asistencija (šest) je drugi u prvenstvu.

"Zadovoljan sam, stvarno, ovom sezonom. Ispostavilo se da je Gorica dobar potez u karijeri. Ovdje imam odlične uslove za rad i napredak, prihvaćen sam dobro od strane saigrača i nemam nikakve zamjerke. Bog mi je dao ovu šansu i vjerujem da ću je iskoristiti", kazao na samom početku razgovora za SportSport.ba Kapić koji je slobodno vrijeme iskoristio da dođe u Sarajevo.



O Kapiću je nedavno biranim riječima govorio i Enes Demirović. Bivši bh. reprezentativac i legenda Gorice smatra da je prerastao slovenačku ligu, a to potvrđuje i Kapićeva ovosezonska statistika.

"Dosad sam za Goricu postigao četiri gola i tome dodao šest asistencija. Nije loše, drugi sam asistent lige. Treba uzeti u obzir da sam zadnji vezni, ali i da je jedan Benko postigao golova koliko i ja. Bez obzira, smatram da mogu pružiti mnogo više i s ovim se ne zadovoljavam mnogo", dodaje Kapić.

Kapićeva Gorica dobro stoji u slovenačkom prvenstvu. Nalazi se na četvrtom mjestu ispod Olimpije, Maribora i Domažala.

"Ambicije ove sezone su kao i u prošloj. Cilj nam je da budemo među prve četiri ekipe i da se plasiramo u evropska takmičenja, što bi bilo od velikoj značaja za klub. Gorica nije bogata kao ovi vodeći klubovi, ali u ovom trenutku je za mene najbitnije da se razvijam i da su oni ispoštovali ono što su obećali. Novac i sve ostalo će doći s vremenom", ističe skromni Kapić.

Slovenačka liga, prema njegovom mišljenju, nije mnogo slabija od bh. prvenstva.

"Ono što ja mogu reći nakon što sam odigrao nekoliko utakmica za Sarajevo i sada za Goricu, jeste da nema velike razlike. Igrači su po kvalitetu približni, ali kada gledamo finansije i infrastrukturu, onda je Slovenija zasigurno bolja."



Tokom razgovora za SportSport.ba se dotakao i epizode u FK Sarajevo. Profesionalni ugovor je bio odbio potpisati.

"Sarajevo je za mene najveći klub u BiH, ali kada sam ja bio tu, finansije su bile smiješne. Planovi i ono što me je slijedilo da sam tada ostao mi nije odgovaralo, tako da sam odlučio da potražim sreću izvan BiH. Uslijedio je potom odlazak u Istru, pa Češku, ali bilo je teško jer nisam bio dokazan igrač i jer sam imao bh. pasoš. Na svu sreću, sve se dobro završilo i danas sam u klubu koji me je usmjerio na pravi put."

Nije isključeno da Kapić već u januaru napravi iskorak u svojoj karijeri.

"Cilj je svakome da napreduje, ali ne opterećujem se mnogo eventualnim transferom. Prepustio sam to ljudima koji se brinu o mojoj karijeri, ja ću svoje govoriti na terenu", podvukao je Kapić na kraju razgovora.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi