Kapiten juniora Slobode napustio Tušanj

Odlazi u Zvijezdu 09

Kapiten juniora Slobode napustio Tušanj

E. Dindić

Uroš Đukić, dojučerašnji kapiten juniora FK Sloboda Tuzla, napušta Tušanj. 

Ovaj vezni fudbaler, koji je inače ponikao u tuzlanskom klubu, karijeru će nastaviti graditi u Prvoj ligi Republike Srpske, tačnije u Zvijezdi 09 iz Etno sela Stanišići. 

Pri odlasku Đukić je objasnio razloge odlaska iz matičnog kluba. 

"Istina je, odlazim iz Slobode. Nakon 12 godina provedenih na Tušnju došlo je vrijeme za rastanak. Prošao sam sve selekcije Slobode, od pjetlića do prvog tima, međutim sa ljudima iz kluba nisam našao zajednički jezik i mislim da je promjena sredine na kraju ispala jedino pravo rješenje", kazao je Đukić, dodavši:

"Odlazim u Zvijezdu 09, jer klub ima velike ambicije i uvjerili su me da je to prava sredina za mene. Smatram da ću tamo imati mjesta za napredak i najvažnije da ću igrati, što mi je bio i cilj. Nadam se iskreno da ću se jednog dana vratiti na Tušanj, jer ipak je Sloboda moj klub", zaključio je Đukić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je tako ostala bez još jednog talentovanog fudbalera, koji je trebao da bude oslonac kluba sa Tušnja u nekom budućem periodu. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi