Kapo: GOŠK je kvalitetan, ali mi se za sve pitamo

Mladost na korak do plasmana u elitu

Kapo: GOŠK je kvalitetan, ali mi se za sve pitamo

A. Beganović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja nalaze na na korak do plasmana u Premijer ligu. Naime, Mladost se dva kola prije kraja prvenstva nalazi na čelu tabele Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine sa 56 bodova, dva više od GOŠK-a s kojim će u posljednjem 30. kolu odmjeriti snage na domaćem terenu.

Mladost se nalazi pred plasmanom u Premijer ligu, no po svemu sudeći odluka o prvaku Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine past će u posljednjem 30. kolu kada u Doboj kod Kaknja u goste stiže GOŠK. Prije ovog susreta Mladost će gostovati u Čapljini, a nije isključeno da Kapo odmori nekoliko fudbalera pred presudni susret.

"Spremamo se za samu završnicu sezone. U dobroj smo poziciji, no ništa još uvijek nije gotovo. Imamo dva boda više od GOŠK-a, koji nam u posljednjem kolu dolazi u goste. Prije toga moramo odraditi gostovanje u Čapljini, gdje ćemo također tražiti tri boda. Istina, postoji mogućnost da u ovom susretu odmorimo nekoliko igrača, no vjerujte da još uvijek nisam donio odluku. U svakom slučaju, ekipa koja istrči na teren u Čapljini svim silama će pokušati doći do tri boda. Ukoliko slavimo u Čapljini protiv GOŠK-a će nam biti dovoljan i bod za plasman u elitu, ali o tome trenutno ne razmišljamo", za SportSport.ba je istakao trener Mladosti, Nijaz Kapo.

"Mislim da smo zaslužili plasman u elitu. Imamo najviše pobjeda, fenomenalne navijače i agilnu Upravu. Svi dišu za klub i doista očekujem veliko slavlje nakon posljednjeg susreta. GOŠK je sjajna ekipa, koja ima nekoliko izvrsnih pojedinaca, no i u mojoj ekipi ima dosta dobrih igrača i mislim da u finiš sezone ulazimo sa prednošću bez obzira kakav izgled tabele bio nakon 29. kola. Imamo sve u svojim nogama, igramo protiv GOŠK-a na domaćem terenu i normalno je da očekujem pobjedu. Imat ćemo veliku podršku s tribina i upravo bi to na kraju moglo biti presudno", dodao je trener Mladosti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

S obzirom da stadion trenutnog lidera Prve lige Federacije BiH ne ispunjava uslove za odigravanje susreta elitnog ranga takmičenja postavlja se pitanje gdje će Mladost igrati domaće susrete ukoliko se plasira u Premijer ligu.

"Iskreno, o tome mnogo ne razmišljam. Imamo obećenje od čelnika kluba da će naš stadion biti spreman za Premijer ligu, odnosno koliko sam upoznat, prva dva-tri domaća susreta, ukoliko se plasiramo u Premijer ligu, igrali bismo u Zenici, najvjerovatnije na Kamberović polju, mada nije isključeno ni da domaćini budemo na Bilinom polju pošto imamo sjajne odnose sa čelnicima Čelika. Vidjet ćemo, trenutno smo fokusirani na finiš sezone, a o tome ćemo razmišljati nakon plasmana u Premijer ligu", zaključio je Kapo.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.