Karač: Igrači su me oduševili, tri boda su najvažnija

Trener Jedinstva

Karač: Igrači su me oduševili, tri boda su najvažnija

Piše: A. Pašić
Fudbaleri Jedinstva jučer su u okviru 2. kola Prve lige FBiH slavili na domaćem terenu nad Igmanom iz Konjica. 

Bihaćki klub je golovima Nuhanovića i Omerdića slavio sa 2:1, a rezultat je mogao biti i ubjedljiviji da su se u određenim momentima bolje snašli igrači kojima je trener Nermin Karač ukazao povjerenje. 

Nakon utakmice Karač je imao samo riječi hvale na račun svojih izabranika. 

"Momci su me oduševili. Dali su svoj maksimum i stvarno nemam šta da im zamjerim. Ubijeđen sam da ova ekipa ima potencijal i da, kako vrijeme bude odmicalo, može napredovati. Nismo mi pružili neku lijepu igru, ali najvažnija su tri boda radi psihološke stabilnosti u svlačionici", kazao je Karač.

"Ne bih izdvojio niti jednog igrača, svi do jednog su dali sve od sebe na terenu. Rezultat je mogao biti i veći, imali smo nekoliko dobrih prilika, ali isto tako imao je i Igman. Ponavljam, ekipa ima potencijal i moramo biti strpljivi." 

Svjestan je Karač da je pred Jedinstvom težak posao u narednom periodu.

"Pred nama je još mnogo utakmica i znamo da će biti turbulencija. Protiv Igmana bilo je prisutno gotovo 500 ljudi, što je pokazatelj da i u ovako teškim trenucima postoje ljudima kojima je stalo do Jedinstva. Vjerujem da će biti pomoći za klub", riječi su Karača na kraju razgovora. 


Prva liga FBiH