Karačić: Čelik dolazi rasterećen, a mi moramo pobijediti

Vitez dočekuje Čelik

Karačić: Čelik dolazi rasterećen, a mi moramo pobijediti

D. Kurbegović

Nogometaši Viteza sutra će na Gradskom stadionu u okviru 27. kola Premijer lige dočekati zenički Čelik. 

Mnogi su ovu utakmicu okarakterisali kao odlučujuću za izabranike Branka Karačića, budući da nemaju pravo na kiks ako žele i naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH. Trener Vitežana svjestan je protiv koga sutra igra, te ističe da je čitav klub mobilizovan kako bi se do kraja ostvario cilj.

"Imamo apsolutni respekt prema Čeliku. Vrlo su tvrda i karakterna ekipa. Kvalitetno igraju u gostima gdje su probleme zadali Širokom i Rudaru, a na našu sreću i Borcu. Mislim da su i igrom protiv Sarajeva još jedanput dali do znanja da imaju jako dobre igrače, predvođene trenerom Beganovićem", rekao je trener Karačić i dodao:

"Međutim, uz sve poštovanje prema protivniku, znamo što nam je činiti i vjerujemo kako ćemo u ovoj utakmici potvrditi naše ambicije od mog dolaska, a svi znamo koje su to ambicije. Svi u klubu, od uprave, mojih suradnika i igrača, pa do navijača i ljubitelja našeg kluba i samog grada Viteza, želimo ostvariti cilj koji je igranje u Premijer ligi i sljedeće godine. Moramo upotrijebiti svu našu snagu i mogućnosti u ovoj utakmici gdje protivnik dolazi rasterećen te nam ta njihova rasterećenost može zadati velike probleme. Moji igrači su svjesni važnosti utakmice i kako nemamo pravo na kiks. No, svi vjerujemo kako ćemo nakon ove utakmice biti bliže opstanku."

Postoji ogroman pritisak na igračima koji su u posljednje tri utakmice doživjeli poraze.

"Svi koji se bave ovim sportom moraju biti spremni na pritisak, i ja kao trener, a i igrači. Međutim, isto tako moji igrači moraju vjerovati u svoje sposobnosti jer su puno puta u ovom prvenstvu dokazali da kada pokažemo zajedništvo i vjeru u sebe možemo zadati protivniku probleme, a sebi donijeti uspjeh", naglasio je Karačić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednja utakmica Čelika i Viteza jesenas na Bilinom polju završena je ubjedljivom pobjedom 6:1 kluba s Bilinog polja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi