Trener Zrinjskog za SportSport.ba

Karačić: Ciljevi i ambicije Zrinjskog svima su jasni

Fudbaleri Zrinjskog borave u Međugorju već treći dan, a trener Branko Karačić zadovoljan je dosadašnjim dijelom priprema, kao i novajlijama koji su pojačali tim. 

„Uvodna sedmica je prošla u uvodnim testiranjima i ljekarskim pregledima. Sve ono što smo planirano, mi smo tokom prve sedmice ispunili. Tu naravno najviše mislim na odlaske i dolaske igrača,“ kaže Karačić, te dodaje:

„Četiri igrača su nas napustila, a to nam je dalo za pravo da te nedostatke nadoknadimo. Popunili smo sva mjesta za koja smo smatrali da ih trebamo popuniti. Angažovali smo Stevu Nikolića koji je bh. javnosti poznat kao kvalitetan napadač, Ivan Mamić je potencijal, Danijel Stojanović fudbaler koji je ostavio dobar trag u Zrinjskom u prošlosti, a tu je i mladi fudbaler kojeg sam dosta pratio tokom jeseni, Ivo Zlatić.“

Karačić nije isključio ni mogućnost još nekih odlazaka, ali samo u slučaju da u klub dođe finansijski primamljiva ponuda.

„Što se odlazaka tiče, nikad se ne zna, jer svako može otići u slučaju finansijski dobre ponude. Do kraja priprema ćemo vjerovatno angažovati još jedno pojačanje. Tu su i četiri mladića iz omladinske škole što daje nadu da će i neko od njih postati važan igrač u Zrinjskom.“

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski do subote ostaje u Međugorju, nakon čega slijedi povratak u Mostar, te nakon osam dana novi odlazak van grada, ovog puta u Makarsku.

„U Međugorju ostajemo do subote. Zadnjeg dana ovdje ćemo igrati prijateljsku utakmicu protiv Čapljine, a potom ćemo osam dana provesti u Mostaru. U srijedu je meč protiv Branitelja, potom u subotu protiv GOŠK-a, nakon čega će uslijediti odlazak u Makarsku. Tamo ćemo igrati četiri utakmice, nakon čega se vraćamo u Mostar gdje će se formirati ekipa za prvo proljetno kolo. Ambicije i ciljevi Zrinjskog su svima poznati,“ zaključio je Karačić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.