Selektor bh.juniora za SportSport.ba

Karačić: Gruzija će odrediti našu dalju sudbinu

D. Kurbegović

Juniorska nogometna reprezentacija BiH proteklih pet dana pripremala se u Trening centru N/FSBiH u Zenici, a u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

 Naša selekcija je domaćin turnira u Bijeljini i Ugljeviku, a protivnici izabranicima Tonija Karačića su Francuska, Gruzija i Andora.

Selektor U-19 reprezentacije BiH za SportSport.ba je govorio o pripremama u Zenici, te očekivanjima od kvalifikacionog turnira.

"Okupili smo se ovdje početkom mjeseca, imali smo problema, tek u nedjelju smo se faktički okupili. Sutra će nam se priključiti Čeliković iz Rijeke i Čatić iz PSV-a. Upoznati smo s kvalitetom naših protivnika, Gruziju sam gledao jer nam je ona prvi protivnik. S igračima smo već imali video analizu, radi se o jednoj dobroj ekipi, koja ima dobre autonomizme kako u fazi napada, tako i odbrane. S toga očekujem jednu dobru i kvalitetnu utakmicu, a mi ćemo se potrudili da ih dobijemo, jer će ta prva utakmica i odrediti slijed kvalifikacija, a sigurno da je naša želja prolazak u taj Elitni krug", ističe Karačić.

Pojačani Nikolom Kosanićem cilj naše selekcije je plasman u Elitni krug kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nikola je dobio naš pasoš i igrat će u kvalifikacijama, to je sigurno kvalitetan igrač. Naš cilj se zna, neće nimalo lako, mi imamo naš cilj,a to je Elitni krug kvalifikacija i od toga ne treba bježati", kazao je za SportSport.ba Toni Karačić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi