Karačić: Igrači sa iskustvom moraju preuzeti odgovornost

NK Vitez spreman za Željezničar

Karačić: Igrači sa iskustvom moraju preuzeti odgovornost

S. Mlaćo

Danas je u prostorijama kluba održana press konferencija NK Vitez pred sutrašnji meč 14. kola Premijer lige BiH protiv FK Željezničar.

Medijima su se obratili šef struke Branko Karačić i nogometaši Ivan Livaja i Zvonimir Vukoja.

"Željezničar je dobra ekipa koja se nalazi u vrhu bh nogometa. Bez obzira na kvalitetu Željezničara, kako u svakoj utakmici tako i ovoj tražimo mogućnost izazova i izlaska iz ove teške situacije u koju smo se doveli. Mnogo je razloga za apsolutno poštovanje Željezničara, ali još više razloga da pokušamo požrtvovnošću i timskom igrom, baš protiv jednog kvalitetnog kluba, prikazati jednu kvalitetniju igru. Da bi sebi omogućili bolju poziciju i izlazak iz ove situacije u kojoj se nalazimo, u svakoj utakmici bi nam trebao pozitivan rezultat. Igrači s iskustvom moraju preuzeti veću odgovornost, pokazati hrabrost i vjeru u sebe, bez straha od protivnika. Bez obzira na određene probleme s kojim smo suočeni i sa tri igrača manje (ozlijeđeni Vranjić i Miketek, kartonirani Bibić) vjerujem da bez straha možemo doći do pozitivnog rezultata", kazao je Karačić.

Ivan Livaja je bio veoma kratak.

"Čeka nas teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika koji je sigurno favorit u ovoj utakmici. Ipak mi se nećemo predati, ne sumnjam da ćemo svi dati svoj maksimum i držati se dogovorenog. Nadam se i vjerujem da ćemo iz ove utakmice izići s pozitivnim rezultatom", istakao je Livaja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč između Viteza i Željezničara igra se sutra sa početkom u 13:30 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi