Selektor juniora BiH nakon pobjede nad Makedonijom

Karačić: Kosanić i Mustafić su skrenuli pažnju na sebe

D. Kurbegović

Juniorska nogometna reprezentacija BiH pobijedila je danas Makedoniju rezultatom 1:0 u drugoj prijateljskoj utakmici dvaju reprezentacija. Podsjetimo naši nogometaši bili su bolji i u utorak rezultatom 3:0, a danas su uz solidnu igru uspjeli postići samo jedan gol, ali i slaviti zasluženu pobjedu.

Nakon utakmice razgovarali smo sa selektorom U-19 selekcije Tonijem Karačićem o provjeri protiv Makedonije, novim igračima u reprezentaciji, te očekivanjima od kvalifikacija.

"U svakom slučaju dobro je pobijediti protivnika dva puta uzastopno, vidjeli ste dva lica protivnika i nas. Mislim da su u drugoj utakmici Makedonci bili dosta bolji nego u prvoj, ali eto mi smo opet pobijedili. Mislim da smo na dobrom putu da se dobro pripremimo, te da u kvalifikacijama izborimo odlazak u taj Elitni krug. Imali smo opet nekih novih igrača, jer neki pozvani nisu mogli doći. Kosanić i Mustafić su u ove dvije utakmice skrenuli pažnju na sebe, iskreno ne volim nikoga posebno isticati jer ovo je timska igra i ekipa zajedno pobjeđuje" ističe Karačić.

Novi igrač Nikola Kosanić je već nastupao za dvije reprezentacije Njemačku i Srbiju.

"Meni je obećano da tu neće biti problema, pokrenute su već procedure da on nastupi za nas i tu ne bi trebalo da bude problema. Igrač ima želju da nastupi za BiH, vidjeli ste da je kvalitetan igrač i ako sad ne stigne prikupiti svu tu papirologiju, očekujem ga da u narednom periodu bude spreman, da igra u svome klubu jer imao je tešku povredu. U svakom slučaju mislim da će biti veliki dobitak za nas ako se uspije registrovati", rekao je Karačić.

Kvalifikacije ubrzo kreću, BiH je domaćin turnira i teške grupe za našu selekciju.

"Slažem se da imamo tešku grupu, svi oni koji prate omladinski nogomet znaju o čemu ja pričam. Gruzija nam je prva utakmica, meni je drago što igramo protiv njih na početku, oni su veoma kvalitetna ekipa. Nemamo baš mnogo informacija, znamo da su igrali protiv Finske i Albanije, nadam se uskoro da ću imati mnogo više informacija, kako bi se kvalitetno pripremili za utakmicu. Prva utakmica će mnogo kazati o nama, tako i pripremam ekipu, bitno je da budemo pripravni, spremni i kvalitetni, a onda vjerujem da neće ni rezultat izostati", dodao je Karačić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi