Karačić krenuo s pripremama za Elitni krug kvalifikacija

Završene mini pripreme U-19 selekcije BiH u Zenici

Karačić krenuo s pripremama za Elitni krug kvalifikacija

D. Kurbegović

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u protekla četiri dana boravila je u Trening centru N/FSBiH u Zenici, gdje je obavila mini pripreme.

Selektor Toni Karačić od početka je imao problem, budući da nije mogao računati na većinu igrača iz inostranstva, jer im klubovi zbog termina nisu dopustili dolazak na ovo okupljanje.

Stručni štab je pozvao neke nove igrače iz Premijer lige BiH, koji su imali priliku da se nametnu za neke naredne akcije i utakmice, koji će do početka kvalifikacija sigurno da bude.

Ono što je kronični problem u omladinskim selekcijama naše zemlje jeste mali broj okupljanja, te utakmica u okviru priprema za kvalifikacije što je problem već godinama. Bez obzira na izgradnju Trening centra u Zenici, njegovi kapaciteti još nisu maksimalno iskorišteni, a to se pogotovo odnosi na omladinske selekcije, koje u toku godine veoma malo imaju vremena da provedu skupa, te da se uigraju za utakmice u kvalifikacijama.

Za nešto manje od mjesec dana biće izvučene i grupe Elitnog kruga kvalifikacija, a naša selekcija se nalazi u trećem od ukupno četiri šešira. Nadam se da će u narednom periodu kadetska i juniorska selekcija imati više termina za pripreme, te mnogo više prijateljskih utakmica, a onda se možemo nadati i ponovo nekim uspjesima kao što je to učinila kadetska selekcija predvođena Sakibom Malkočevićem.

Zanimljivo da je i selektor kadetske selekcije Sakib Malkočević u ova četiri dana pomagao Toniju Karačiću u pripremama, te prilagodbi igrača, koji su prošle godine s kadetskom selekcijom igrali Evropsko prvenstvo.

Ova generacija juniora sigurno ima kvalitet, budući da za nju nastupaju igrači poput Mustedanagića, Šerbečića, Stanića, Žerića, Bijelića, Suljića, Smajića. Hoće li to biti dovoljno za uspjeh saznati ćemo na proljeće, kada se očekuju završne kvalifikacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi