Karačić: Moramo tražiti jednu dobru seriju

Novi šef struke Viteza pred Radnik

Karačić: Moramo tražiti jednu dobru seriju

S. Mlaćo

Posljednjeplasirani tim Premijer lige BiH NK Vitez u subotu će biti na novom teškom ispitu.

Naime, Vitežani će u goste Radniku iz Bijeljine koji također ne briljira, te se nalazi pod imperativom pobjede.

U NK Vitez pauzu su iskoristili za odigravanje prijateljskog meča protiv HNK Hajduk, a u međuvremenu Ivicu Bonića naslijedio je iskusni Branko Karačić. Karačićev zadatak je jasan - spasiti tim od ispadanja u Prvu ligu FBiH. 

"Nakon sedam dana moga boravka u Vitezu i saznanja o igračkim vrijednostima i sposobnostima od mojih suradnika, mogu reći da vjerujem da ćemo što prije izaći iz ove pozicije u kojoj se nalazimo. Znamo da imamo određenih problema zbog ozljeda pojedinih igrača (Vranjić i Bibić). Mi putujemo Radniku, koji isto nije u sjajnoj bodovnoj formi, i svjesni smo da će sigurno poduzeti sve da nakon serije negativnih rezultata riješe utakmicu u svoju korist. Isto tako smo svjesni da smo mi u još težoj poziciji i moramo tražiti jednu dobru seriju koja bi nas približila cilju zbog kojeg smo svi ovdje, a to je da ostanemo u ligi. Apsolutno i maksimalno respektiramo FK Radnik, njihove igrače i vrijednosti, ali mi putujemo s vjerom da nešto možemo uzeti u Bijeljini i da se na neki način sretno i zadovoljno vratimo u Vitez."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladi Petar Bojo također je optimista pred ovaj meč.

"Čeka nas jedno od težih gostovanja u Bijeljini, a s dolaskom novog trenera nadamo se da ćemo konačno ispraviti neke greške i krenuti u nove pobjede i po nove bodove. Vjerujem da ćemo se iz Bijeljine vratiti kao neporažena ekipa budemo li poštivali trenerove zamisli i zadatke."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi