Karačić: Nemamo izbora, treba nam pobjeda za opstanak u ligi

Vitez dočekuje Slaviju

Karačić: Nemamo izbora, treba nam pobjeda za opstanak u ligi

D. Kurbegović

Nogometaši Viteza sutra će na svome terenu dočekati Slaviju iz Lukavice u direktnom obračunu klubova, koji se bore za opstanak u Premijer ligi.

Vitežani su u posljednja dva kola podigli formu, te se s razlogom nadaju da će i narednu utakmicu ostvariti povoljan rezultat.

S gostovanja iz Prijedora Vitežani su se vratili s jednim bodom koji, u borbi za opstanak, nije nimalo bezazlen, s čim se slaže i trener Karačić:

"U Prijedor smo išli s ciljem da uzmemo bod ili tri i to smo i ostvarili. Ipak, malo razočarenje postoji kod svih nas jer smo mogli kvalitetnije završiti tu utakmicu i vratiti se kući s punim plijenom. Međutim, što je tu je, utakmicu nismo izgubili i zadovoljni smo bodom s gostovanja."

U subotnjem meču u goste dolazi ekipa Slavije, koja ima bod manje od Viteza, što je podatak koji dovoljno govori o važnosti ishoda tog susreta za obje ekipe. 

"Veoma značajna utakmica, na neki način kvalifikacijska, kako za nas tako i za Slaviju. Sigurno da nikome ne odgovara neriješen rezultat, poraz pogotovo. Vjerujem kako ćemo smoći snage, uz podršku naših navijača koje očekujem u velikom broju, i uspjeti u namjeri da osvojimo sva tri boda, jer nemamo drugog izbora. Svi igrači su fizički spremni i vjerujem kako ćemo se psihološki pripremiti za ono što nas čeka u subotu", izjavio je prvi strateg Vitežana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stručni štab za utakmicu protiv Slavije može računati na sve igrače, nema povrijeđenih ni kartoniranih, tako da će Vitežani nastupiti u najjačem sastavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi