Karačić odabrao fudbalere za kvalifikacije

Okupljanje u četvrtak

Karačić odabrao fudbalere za kvalifikacije

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine će se okupiti u četvrtak, 2. novembra u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje će se pripremati za turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Protivnici našem timu u grupi 11 biće Francuska, Gruzija i Andora, a turnir će biti održan u Etno selu Stanišići i Ugljeviku od 8. do 14. novembra ove godine.

Selektor Toni Karačić u kvalifikacijama računa na sljedećih 20 igrača:

Adnan Kanurić (Deutz 05, Njemačka), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija), Amar Beširević (Željezničar), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Rijad Sadiku (Sarajevo), Vladan Danilović (Borac), Ševkija Resić (Sarajevo), Edis Smajić (Sloboda), Nedim Hadžić (Sarajevo), Nikola Kosanić (Niendorf, Njemačka), Benjamin Hadžić (Stuttgart, Njemačka), Elvir Kovač (Freiburg, Njemačka), Amar Beganović (Sloboda), Alen Mustafić (Sarajevo), Stefan Kovač (Crvena Zvezda, Srbija), Anel Šabanadžović (Željezničar), Amar Ćatić (PSV Eindhoven, Holandija), Demirel Veladžić (Sarajevo), Halid Šabanović (Sarajevo), Amir Velić (Željezničar).

Karačić smatra da su pred bh timom teške utakmice:

"Očekuju nas pripreme za turnir na kojem ćemo imati zahtjevne protivnike. Francuska i Gruzija su veoma kvalitetne ekipe. U Zenici ćemo odraditi pet treninga, a u Etno selu Stanišići još dva do prve utakmice sa Gruzijom. Iskoristićemo ovaj period da igrače što bolje upoznamo sa tim protivnikom. Prema onome što smo vidjeli radi se o ozbiljnoj i jakoj ekipi. Moramo se što bolje spremiti jer prva utakmica je veoma važna i može odrediti dalji tok kvalifikacija. Daćemo sve od sebe da ostvarimo plasman u Elitni krug.“

Reprezentativci će se spremati u Zenici do 6. novembra kada polaze u Etno selo Stanišići gdje će biti smještene selekcije učesnice turnira.

Raspored utakmica kvalifikacione grupe 11:

08.11.2017. 13:00

Francuska-Andora (Ugljevik)

Bosna i Hercegovina-Gruzija (Etno selo Stanišići)

11.11.2017. 13:00

Francuska-Bosna i Hercegovina (Etno selo Stanišići)

Gruzija-Andora (Ugljevik)

14.11.2017. 13:00

Gruzija-Francuska (Etno selo Stanišići)

Andora-Bosna i Hercegovina (Ugljevik)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi