Karačić: Predstavili smo BiH na najbolji način

Bh. juniori savladali Tursku

Karačić: Predstavili smo BiH na najbolji način

Bh. juniori predvođeni selektorom Karačićem pobjedom su otvorili kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. 

Naš nacionalni tim je nakon preokreta uspio savladati Tursku rezultatom 2:1, a sreću i zadovoljstvo nakon pobjede nije krio ni selektor Toni Karačić. 

„Utakmica je bila kvalitetna. Rezultat 2:1 u našu korist je zaslužen. Otvaranje utakmice nije bilo dobro jer je Turska imala inicijativu, stvarala pritisak i postigla pogodak. Nakon gola smo mi bili bolja ekipa i stvorili smo nekoliko dobrih prilika koje u prvom dijelu nismo iskoristili", kazao je Karačić, te dodao:

"Momci su ipak uspjeli da se vrate u drugom dijelu igre gdje smo nakon isključenja protivničkog igrača izjednačili rezultat. Uz dobru kontrolu i posjed lopte na kraju smo postigli još jedan gol za pobjedu. Čestitam igračima na odličnoj utakmici. Pobijedili smo veoma kvalitetnu Tursku i predstavili i našu državu na najbolji način", zaključio je Karačić.

Narednu utakmicu bh. juniori će odigrati sutra protiv Ukrajine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije