Karačić: Rezultat 0:0 je obećavajući, ali i varljiv

Utakmica sezone za Zrinjski

Karačić: Rezultat 0:0 je obećavajući, ali i varljiv

Iako je na raspolaganju imao svega dva dana da pripremi utakmicu koja može spasiti sezonu za Zrinjski, Branko Karačić zračio je optimizmom pred gostovanje Željezničara Pod Bijelim brijegom.

"Da bismo napravili dobar tim potrebno je vrijeme, a ja ga definitivno nisam imao uoči sutrašnjeg polufinala. Želja mi je bila tim vratiti iz letargije, podići moral i samopouzdanje i vjerujem da sam u tome uspio. Neosporno je da raspolažem kvalitetnim igračima, ali oni samo moraju biti svjesni svojih vrijednosti", kaže Karačić.

Zrinjski je na Grbavici uspio sačuvati svoj gol, ali Prema Karačiću rezultat 0:0 je jednako obećavajući koliko je i opasan.

"Obećavajući jeste, ali može biti i varljiv. Volio bih da je bili 1:1 ili 2:2, ali i ovako vjerujem da ćemo se plasirati u finale i sastati se sa komšijama iz Širokog Brijega što bi bila svakako velika stvar za cijelu fudbalsku Hercegovinu".

Karačić je biranim riječima govorio o sutrašnjem protivniku i kolegi Amaru Osimu.

"Nije Željezničar slučajno najbolji bosanskohercegovački klub posljednjih godina. Činjenica da su osvajači duple krune, dovoljno govori. Ipak, i oni su od krvi i mesa, a Zrinjski ih je u prvenstvu u jesenjem dijelu uspio savladati. Zašto to isto onda ne učiniti i sutra", dodao je Karačić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.