Trener Zrinjskog

Karačić: Sarajevo respektujemo, ali ne strahujemo od njih

Zrinjski je u prošloj sezoni u dva meča bio bolji od Sarajeva u osmini finala Kupa BiH. U to vrijeme na kormilu Sarajeva bio je Dragan Jović, dok je šef stručnog štaba Zrinjskog bio Dragan Perić. 

Danas svlačionicom Sarajeva i Zrinjskog šefuu Hajdukove legende Robert Jarni i Branko Karačić. Trener Zrinjskog nada se povoljnom rezultatu protiv respektabilnog protivnika.

„Znamo da su imali ogromnja ulaganja ove sezone tako da moj kolegam, prijatelj i saigrač Robert Jarni ima veliki pritisakpred ovu utakmicu. Mi vjerujemo da možemo ostvariti željeni rezultat, a to je prvenstveno postići gol na Koševu kojim bismo olakšali sebi posao u Mostaru,“ kazao je Karačić, te dodao:

„Poštujemo i respektujemo Sarajevo, međutim nema razloga da strahujemo i da se bojimo bez obzira što su bili puno kvalitetniji u generalci. Postavit ćemo se hrabro sa ciljem da postignemo pogodak.“

Sarajevo ove sezone ima najzvučnija imena u svom timu, rezultati su manje – više zadovoljavajući, ali igra nije po volji navijača.

„Nije lako posložiti sva ta velika pojačanja za kratko vrijeme. Ponavljam poštujemo ih, ali nema razloga da ne vjerujemo u pozitivan rezultat pred revanš u našem Mostaru.“

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U timu Zrinjskog sutra neće biti Ive Zlatića, dok je upitan i iskusni Đurić. Mami i Aleksić također nemaju pravo nastupa.

„Imamo problema kada je igrački kadar u pitanju. Tri igrača su prethodno nastupali za druge klubove Kupu, to su Aleksić, Zlatić i Mamić, dok Đurić ima malih problema sa povredom, ali vjerujem u igrače koji su na raspolaganju. Nadam se da ćemo utakmici završiti na način na koji očekujemo,“ dodao je Karačić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.