Trener Viteza nakon pobjede

Karačić: Sretno i spretno smo došli do velike pobjede

D. Kurbegović

Vitez je danas na svom stadionu dočekao zenički Čelik u jednoj od najvažnijih utakmica u ovoj sezoni.

Izabranici Branka Karačića su prije ovog kola uvezali tri vezana poraza i danas im je igrala samo pobjeda, koja bi ih ostavila iznad linije ekipa koji će naredne sezone igrati u nižem rangu.

Vitežani su danas bili bolji za jedan gol, a strijelac odluke bio je Momčilo Mrkaić. Nakon pobjede veoma sretan je bio i strateg domaće ekipe Branko Karačić.

"U prvom poluvremenu se vidjelo da su moji igrači u velikom grču, meni iskreno neobjašnjivo jer nismo mogli sastaviti tri tačna dodavanja. Međutim imali smo pet ofanzivnih igrača, tako da nam je Čelik stvorio dosta problema u početku utakmice. Međutim u drugom poluvremenu nakon ulaska još jednog veznog igrača, uspostavili smo igru ii bili smo kompaktni", ističe Karačić.

Danas nije bilo lijepog nogometa, ali je imperativ za domaće bio izuzetno veliki.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Uz svu sreću koju smo danas imali, kazao bih da smo uz fantastičnu odbranu našeg golmana Živkovića, koji je odbranio jedanaesterac, sretno i spretno golom Mrkaića došli do velike pobjede. Čestitam Čeliku na današnjoj partiji, a mi smo korak bliže svom krajnjem cilju, a to je opstanak u Premijer ligi", kazao je Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi