Karačić: Strahovali smo do zadnjeg trenutka

Vitez slavio nad Čelikom

Karačić: Strahovali smo do zadnjeg trenutka

Vitez je na svom stadionu uspio ostvariti zlata vrijednu pobjedu protiv Čelika. 

Izabranici Branka Karačića savladali su zenički klub s minimalnih 1:0, a jedan od najzaslužnijih za slavlje Vitežana bio je 25-godišnji Momčio Mrkajić koji je ujedno postigao jedini pogodak na utakmici. 

"Moji igrači u prvom poluvremenu su bili neprepoznatljivi, vjerovatno radi pritiska i važnosti utakmice. To je naše najlošije poluvriijeme otkad sam u Vitezu. Sva sreća da je Živković odbranio penal i da smo se vratili. Napravili smo dobre izmjene na poluvremenu, djelovali sigurnije i kvalitetnije u nastavku i možda smo zaslužili ubjedljivu pobjedu. Zreliji smo i kompaktnije djelovali, ali strahovali smo do zadnjeg trenutka. Povećali smo šanse za opstanak", kazao je trener Branko Karačić nakon utakmice.

Na zasluženoj pobjedi Vitezu je čestitao i Elvedin Beganović. 

"Da smo iskoristili penal utakmica bi otišla u drugom smjeru, ali na našu žalost nismo uspjeli u svom cilju. Ekipa Viteza je sretnim pogotkom osigurala tri boda i na kraju im čestitam na pobjedi", istakao je trener Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi