Selektor U-19 reprezentacije BiH za SportSport.ba

Karačić: U Elitnom krugu kvalifikacija nema loših ekipa

D. Kurbegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u nogometu do 19. godina od jučer boravi u Trening centru u Zenici, gdje odrađuju mini pripreme, a sve u cilju pripreme za Elitni krug kvalifikacija, koji je narednog mjeseca u Francuskoj.

Ekipa našeg portala kao i uvijek pratila je rad mlađih selekcija, tako da smo razgovarali sa selektorom ove selekcije Tonijem Karačićem.

"Imali smo problema oko igrača, najveći broj nogometaša nije mogao doći zbog obaveza u svojim klubovima. Nadopunili smo to s igračima iz omladinske Premijer lige. Ostajemo do ponedjeljka, napravit ćemo šest treninga i dvije test utakmice.U pregovorima smo sa Srbijom oko prijateljske utakmice u prvoj polovini narednog mjeseca, nadam se da ćemo dogovoriti tu utakmicu, koja bi se igrala na njihovom terenu. Kvalifikacije su krajem trećeg mjeseca, mi se trebamo dobro pripremiti , na tom turniru postoji šansa, sve ovisi o nama, hoćemo li biti pravi. Grupa je teška, bitno je da se mi dobro pripremimo i da se pokažemo u dobrom svjetlu", ističe Karačić.

Upoznat je s protivnicima u Elitnom krugu kvalifikacija.

"Pratio sam i gledao sam sve tri reprezentacije, dobio sam neke materijale. Ništa neću novo reći u Elitnom krugu nema lošeg protivnika, sve su selekcije kvalitetne. Radi se o dobrim reprezentacijama zaista, na mene poseban utisak ostavio je Izrael, bili su nepoznanica, ali su sjajni. Francuska je domaćin, koja je blagi favorit radi domaćeg terena, ali jer i imaju sistem dugo. Bugarska je dobra također, najsličnija nama u stilu igranja. Sve u svemu bitno je da se mi pripremimo dobro i predstavimo u dobrom svijetlu, na kraju vidjet ćemo šta će se desiti i hoćemo li uspjeti plasirati se na Evropsko prvenstvo", kazao je za SportSport.ba Toni Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi