Karačić: Velež nas lani nije ugostio kao prvake

Trener Zrinjskog pred gradski derbi

Karačić: Velež nas lani nije ugostio kao prvake

Zrinjski je sinoć u Banjoj Luci doživio drugi poraz sezone i drugi uzastupni na gostujućem terenu.

Bila je to loša uvertira pred gradski derbi u narednom kolu. Trener Branko Karačić nakon meča je bio zadovoljniji igrom nego rezultatom.

“Imali smo inicijativu i toliko šuteva na gol, toliko kornera, ali smo izgubili. Šta je tu je, idemo dalje,” kazao je Karačić.

Od kada je preuzeo kormilo Zrinjskog Karačiću je za rukom pošlo osvojiti prvenstvo BiH, ali nikada nije uspio pobijediti gradskog rivala. Jednom je poražen, dok je u dva navrata remizirao.

“Pobijedio sam ih sa Širokim Brijegom, a nekad sam kao igrač pobijeđivao sa Osijekom i Hajdukom. Nisam iz tri pokušaja uspio pobijediti. Sada je četvrta sreća. Velež nas u posljednjem kolu prošle sezone nije ugostio kao prvake i zbog toga imamo još veći motiv,” smatra Karačić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež poznaje jako dobro. U nekoliko navrata ih je gledao ove sezone.

“Poznajemo se dosta dobro. Radi se o izuzetno kvalitetnom protivniku koji je sačinjen od dobrih individualaca. Ja bih lično volio da igra Admir Vladavić. Cijenim ga kao igrača, ali mi je u sjećanju ostala njegova izjava koju je dao lani, a u kojoj je kazao da mu ne bi smetalo da bilo ko bude prvak, samo da to ne bude Zrinjski. Na njegovu žalost, mi smo kasnije postali prvaci. Osim toga pamtim i njegovu nekoreknost na derbiju u maju 2013. godine,” dodao je za kraj Karačić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.