Karačić zadovoljan nakon prvog okupljanja

Karačić zadovoljan nakon prvog okupljanja

Selektor juniorske selekcije naše zemlje, igrači do 19 godina, Toni Karačić sa svojim saradnicima Dženanom Uščuplićem i Sašom Krupljaninom okupio je minule srijede 40 kandidata za ovu selekciju.

Selektor sa saradnicima poslao je pozive za 45 igrača, ali što zbog opravdanih otkaza i novih imena u Visokom se okupilo 40 igrača koji su odigrali dvije test utakmice u trajanju od dva puta po 30 minuta.

"Planirali smo vidjeti što veći broj kandidata i mislim da smo imali jednu zaista impozantnu brojku od 40 imena. Bilo je opravdanih otkaza i to smo uzeli zaista kao opravdanje. Nismo nikoga otpisali ali je veoma važno da smo vidjeli dosta momaka koji su i ranije branili boje mlađih selekcija BiH. Mislim da nam je ovo bila veoma važna provjera i veoma brzo ćemo odrediti 22 igrača za prijateljsku utakmicu protiv selekcije Makedonije koja nas očekuje krajem ovog mjeseca", istakao je selektor Toni Karačić.

Prije utakmice novi Stručni štab selekcieje U - 19 BiH održao je radni sastanak sa koordinatorom Muratom Jahom gdje su dogovorene smjernice rada za naredni period. FK Bosna iz Visokog bila je istiiski domaćin našim nadama a utakmice su igrane na stadionu "Luke" u Visokom po lijepom i sparnom vremenu pred oko 300 gledalaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.