Selektor bh. juniora

Karačić: Zadovoljan sam, utakmica je poslužila svrsi

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u današnjem kontrolnom meču odlično je parirala Mladoj selekciji naše zemlje, a da su bili ravnopravan protivnik starijim kolegama govori i sam rezultat (1:1).

Po dosta teškim vremenskim uslovima izabranici Tonija Karačića su pokazali da će juniorska reprezentacija u narednim kvalifikacijama imati jako kvalitetan tim.

"Prije svega bih čestitao i jednoj, i drugoj momčadi. Mislim da su uvjeti bili stvarno teški za igru. Što se tiče moje ekipe, mislim da smo danas ispunili cilj, a cilj je bio da provjerimo stanje igrača, te da vidimo u kakvoj se formi nalaze. Istina je da je ovog vikenda dosta igrača igralo utakmice, tako da je prekratko vrijeme do danas kako se igralo kvalitetnije, a posebno ispunjavati neke zadatke koje smo dogovorili. U svakom slučaju zadovoljan sam, utakmica je poslužila svrsi", rekao je nakon susreta selektor juniorske reprezentacije BiH Toni Karačić.

U oktobru bh. juniore očekuje prvi ciklus kvalifikacija, a današnji tim bi trebao činiti okosnicu ekipe koja bi trebala iznijeti teret tih kvalifikacija, uz još neke igrače koji su nedostajali.

"Ovdje je bio jedan veći dio igrača na koje računamo, s tim da smo ih nadopunili sa još nekim koje smo željeli provjeriti, tako da ćemo naprednom periodu napraviti još neka okupljanja, a u devet mjesecu imamo utakmicu sa Hrvatskom. Mislim da ćemo do tada imali optimalne uvjete za pripreme za prvi kvalifikacijski krug. Što se tiče igrača koji su u užem krugu, ustvari koji bi trebali biti nosioci igre, to je Andrej Modić, fudbaler Milana, te golman Goran Karačić. To su objektivno igrači uz otprilike 22 fudbalera na koje ćemo računati za naredne kvalifikacije", istakao je Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.