Karađuz: Vratiti samopouzdanje protiv Orašja

Kapiten Metalleghea

Karađuz: Vratiti samopouzdanje protiv Orašja

S. Mlaćo

Mršavi remi sa Slogom iz Ljubuškog (1:1) nogometašima Metalleghea iz Jajca donio je pad na drugu poziciju i sada popularni Kraljevi zaostaju bod za najvećim konkurentom  Zvijezdom iz Gadačca.

Iako se očekivalo da će Jajčani u Ljubuškom zabilježiti sigurnu pobjedu to  se nije desilo, te će sada uz svoje pobjede  morati čekati i kiks Zvijezde, a do kraja je šest kola. Već u subotu na Mračaj dolazi neugodno Orašje, a  Jajčani su pod imperativom pobjede. Eventualni kiks znači bio kraj snova o Premijer ligi.

"Poslije pobjede nad Podgrmečom cijelu sedmicu smo se spremali za Slogu i znali smo da su ekipa koja možda i ne zaslužuje tu poziciji na tabeli. Znali smo da moramo što prije da damo gol jer tada bi se i oni morali otvoriti i napasti te  u takvoj situaciji bi mi mogli riješiti utakmicu. Uradili smo sve to, stvorili 5-6 dobrih prilika, ali nažalost nismo postigli gol i kako je utakmica odmicala postajali smo sve nervozniji i možda je to najveći razlog našeg neuspjeha u Ljubuškom", priča za SportSport.ba kapiten NK Metalleghe BSI Kenan Karađuz.

I pored toga što sada Zvijezda odlučuju o prvom mjestu, u Jajcu vjeruju da ništa još uvijek nije gotovo.

"Iskren da budem do sada se nisam zanimao rezultatima protivnika, jer smo mi bili ti koji se trebaju pratiti i o kojima se treba razmišljati. Sada kad smo na poziciji iza Zvijezde naravno da uz naše utakmice moramo gledati i pratiti sve ostalo. Od početka druge polusezone sve se odvija u tri-četiri boda, a sada je to jedan bod i naravno da mislim da ćemo dočekati kiks Zvijezde i ponovo biti tamo gdje realno zaslužujemo, to jeste na prvom mjestu", ističe naš sagovornik.

U subotu na Mračaj dolazi Orašje koje se nalazi na trećem mjestu sa 40 osvojenih bodova. Orašani u svojim redovima imaju nekoliko sjajnih pojedinaca i u Jajce sigurno neće doći sa bijelom zastavom.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Moramo što prije zaboraviti utakmicom u Ljubuškom jer znamo da tu više ništa ne možemo uraditi i okrenuti se ekipi Orašja koju moramo pobijediti i vratiti samopouzdanje i vjeru u naše snove. To je prvo mjesto na kraju sezone i ulazak u Premijer ligu", kazao je na kraju razgovora za naš portal Karađuz. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi