Karić: Bubalo nije ispao fer

Uglavnom je svima jasan razlog jadnih rezultata

Karić: Bubalo nije ispao fer

Mladi veznjak Željezničara, Mahir Karić u razgovoru za naš portal rekao je kako nije dobio poziv selektora U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Zorana Bubala za kvalifikacije za Euro 2011 zbog navodne ljutnje.

Zoran Bubalo je uputio poziv Mahiru Kariću za odlazak u Ukrajinu gdje je naša juniorska reprezentacija igrala elitni krug kvalfikacija za Europsko prvenstvo, no 18-godišnji veznjak Željezničara nije se mogao odazvati zbog obaveza oko pronalaska novog angažmana.

Zatim, uslijedile su kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2011. godine za Mahirovo godište, '92. No, tada do poziva nije došlo, jer je navodno selektor bio ljut na bivšeg člana Slovana iz Libereca.

"Selektor mi to nije direktno rekao, ali kako sam saznao poziv nisam dobio, jer je bio ljut na mene", kaže Mahir Karić u razgovoru za SportSport.ba, te dodaje:

"Dobio sam poziv u Ukrajinu, ali nisam se mogao odazvati, jer sam dobio ponudu iz Italije, pa sam to morao riješiti. Izvinio sam se selektoru, a on je rekao kako je sve uredu. Međutim, kada su se igrale kvalifikacije u Sarajevu za moje godište do poziva nije došlo, jer kako sam saznao Bubalo je bio ljut zbog toga što se nisam odazvao pozivu u Ukrajinu."

Selektor U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Zoran Bubalo i nakon vrlo loših rezultata nije odstupio sa svoje pozicije, a koji su razlozi znao on i njemu bliski.

Svi se pitamo do kada ćemo gledati jadne rezultate mlađih selekcija reprezentacije Bosne i Hercegovine. Vjerovatno dok na klupe tih selekcija ne sjednu pravi, ozbiljni stručnjaci i ne izvrše odabir igrača po zaslugama, a ne iz ličnih interesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.