Karić dobio dozvolu, Stokić i Pezer propuštaju Zrinjski

SportSport.ba saznaje

Karić dobio dozvolu, Stokić i Pezer propuštaju Zrinjski

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će na domaćem terenu dočekati lidera na tabeli i aktuelnog prvaka naše zemlje ekipu Zrinjskog iz Mostara. Nema sumnje da se očekuje pravi nogometni spektakl pred velikim brojem navijača, koji će nakon nekoliko godina ponovo ispuniti Bilino polje.

Nakon pozitivnih promjena u klubu, navijači kluba s Bilinog polja odlučili su se na povratak na tribine, te će u subotu biti velika podrška svojim ljubimcima, kako bi pokušali iznenaditi favorita.

Kada je u pitanju igrački kadar Zeničana, najviše bure i priče u posljednje vrijeme bilo je oko statusa dvojice ofanzivaca Mahira Karića i Joce Stokića, koji su imali probleme s papirologijom. Kako saznaje SportSport.ba danas su riješene dileme oko ove dvojice igrača.

Mahir Karić uredno je registrovan za NK Čelik, te je dobio dopuštenje Saveza i on će moći nastupiti protiv Zrinjskog, dok Joco Stokić neće biti u konkurenciji, jer još nisu riješeni papiri iz Kuvajta, ali bi i to trebalo da bude završeno u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako će crno-crveni protiv Zrinjskog ipak biti jači za Karića, ali i oslabljeni za Stokića, te Pezera koji ima suspenziju zbog crvenog kartona u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva protiv Željezničara na Grbavici. Ostali igrači su zdravi i spremni, tako da će trener do petka odlučiti koji će biti u užoj konkurenciji za sastav.

Prema generalci protiv Kozare, Čelik bi protiv Zrinjskog trebao istrčati u sastavu: Ružić, Sadiković, Regoje, Jusić, Šivšić, Sakan (Hećo), Šišić, Haurdić (Karić), Salčinović, Brković i Dilaver. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi