Karić: Iz Čelika mogu samo u inostranstvo

Napadač Zeničana demantuje prelazak u Slobodu

Karić: Iz Čelika mogu samo u inostranstvo

D. Kurbegović

Nogometaši Slobode prvi dio sezone završili su na prvom mjestu u BHT Premijer ligi, a na proljeće klub iz Tuzle želi da ostane na toj poziciji, te da donese titulu u grad soli.

Proteklih dana u pojedinim medijima špekuliše se o prelasku pojedinih nogometaša u klub s Tušnja, a navodno na listi želja trenera Musemića su Mahir Karić iz Čelika, Anes Haurdić iz Veleža i Ognjen Đelmić iz Željezničara.

Kontaktirali smo najboljeg igrača i strijelca Čelika 29-godišnjeg Mahira Karića, koji je za SportSport.ba demantovao prelazak u Slobodu.

"Pročitao sam proteklih dana da se navodno Sloboda interesuje za mene, te da je prelazak u taj klub gotova stvar. Ja prije svega moram kazati da mene niko iz Slobode nije kontaktirao, te da su to obične medijske špekulacije. Ja imam ugovor još dvije i po godine, te iz Čelika mogu samo u inostranstvo, drugi klubovi iz Premijer lige ne dolaze u obzir. Ja iskreno želim Slobodi sve najbolje, imaju odličnu ekipu i trenera, te se nadam da će osvojiti titulu", kazao je Karić.

Čelik će u nastavku sezone pokušati popraviti stanje na tabeli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Možemo biti zadovoljni prvom polusezonom, iako smo realno trebali na svome kontu imati više četiri-pet bodova, ali spletom raznih događaja završili smo na sedmoj poziciji. Imamo mi dobru i uigranu ekipu, koja je pokazala da može ravnopravno igrati sa svakom ekipom, možda nam fali jedan ili dva igrača da budemo baš kompletni, ali vjerujem da ćemo uz dobre pripreme na proljeće igrati još bolje. Male su bodovne razlike među ekipama, tako da će u drugom dijelu sezone biti velika borba kako za vrh tabele, tako i za opstanak u Premijer ligi. Ja vjerujem da će Čelik završiti u samom vrhu", kazao je za kraj Mahir Karić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.