Željo na pripremama u Antaliji

Karić: Kjosevski je potencijal, vjerujemo mu

E. Škorić

Ekspedicija Željezničara sinoć kasno je stigla u Antaliju, gdje će boraviti desetak dana.

Plavi su jutros odradili nešto lakši zadatak, a stručni štab sada namjerava da uigrava ekipu za nastavak sezone. Posjetili smo danas hotel u kojem se nalazi Željezničar, a naš sagovornik bio je Elvis Karić, trener golmana i pomoćnik Edisa Mulalića u stručnom štabu.

"Znamo svi kakve uslove imaju ekipe koje dolaze u Antaliju. Odličan hotel, fenomenalni tereni. Uslovi su jednostavno idealni, a očekivali smo to kada smo dolazili. Malo smo se napatili u putu, ali to je najmanji problem", kaže Karić.

Slijedi uigravanje

"Završni dio priprema je pred nama. Počinje uigravanje prve ekipe, mada imamo nekih sitnih problema s povredama. Sutra igramo protiv DAC-a prijateljsku utakmicu, sačuvat ćemo neke rovite igrače. Nećemo ništa forsirat. Nadamo se da ćemo uraditi sve što smo planirali".

Velika i oštra konkurencija. Nazire li se prvi tim?

"Nazire se, naravno, ali ima tu još mogućnosti da se nešto promijeni do Širokog. No, možemo reći da je 80 posto poznat sastav".

Protiv DAC-a kombinovani tim

"Sutra ćemo nešto kombinovati, vjerovatno će svi dobiti šansu da igraju. Malo više će igrati neki igrači na koje ozbiljno računamo. DAC je čvrsta ekipa, no prijateljska je utakmica, ali najbitnije da ne bude povreda".

Željo u nastavku sezone?

"Dosta je novih imena, ali kvalitetniji igrači se prije i lakše priagode na nove saigrače i na novi klub. Nadam se da neće biti problema. Očekujemo pobjedu protiv Širokog, onda bi bilo sve lakše".

Kjosevski ima potencijal i povjerenje struke

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Antolović je bio naš kapiten, ali bilo je krajnje vrijeme da Vedran dobije šansu. On je veliki potencijal i imamo maksimalno povjerenje u njega. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi