Kasumović: Sanirati dug Čelika novcem od kladionica

Slijede li bolji dani za Čelik?

Kasumović: Sanirati dug Čelika novcem od kladionica

D. Kurbegović

Zenički Čelik godinama je u raljama politike i političkih igara, gdje je cilj da se u klub zbrinu stranački ljudi, koji većinom nikada nisu imali dodira sa sportom. 

Godinama se loše radilo u i oko kluba s Bilinog polja, s toga ne čudi dug od preko 12 miliona KM, blokirani računi, dugovi prema dobavljačima, te prazan stadion na domaćim utakmicama. O rezultatima da i ne govorimo, jer je Čelik posljednji trofej osvojio prije 20 godina, dok je posljednji put izašao u Evropu prije devet godina, kada su igrali 1. kolo posljednjeg izdanja Inter-toto kupa.

Trenutno se Čelik nalazi na posljednjem mjestu Premijer lige sa samo pet bodova i prijeti mu ispadanje iz lige prvi put u novijoj historiji. Kako je politika usko vezana za klub, tako su brojni navijači i simpatizeri sa oduševljenjem dočekali završetak izbora i imenovanje Fuada Kasumovića, novog gradonačelnika Zenice. Nasljednik rahmetli Huseina Smajlovića, veoma dobro poznaje struje i situaciju u klubu, tako da je u svojim obraćanjima prije i poslije izbora naveo NK Čelik kao jedan od primarnih zadataka u narednom periodu.

"Jedan od sinonima ovog grada je i NK Čelik, Robijašima i neformalnoj grupi građana 'Za Čelik' poručujem, hitno ću tražiti reviziju poslovanja kluba da znamo na čemu smo i podvučemo crtu. Zajedno sa parlamentarnom većinom u Vijeću grada donijet ćemo odluku da veoma brzo oporezujemo kladionice, te da taj novac usmjerimo u NK Čelik, ali i ostale sportske klubove u gradu. Čelik se mora odmaknuti od grada, također se mora usvojiti statut i ne smije niko da proziva Gradsku upravu za stanje u klubu. Mi ćemo ih sufinansirat, ali neka građani izaberu i nećemo se tu miješati pošto je to svakako udruženje" kazao je Kasumović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Fuad Kasumović novi gradonačelnik Zenice bio je u dva navrata predsjednik NK Čelik, a za njegov period u klubu s Bilinog polja može se izdvojiti to što je oštro i javno prozivao tadašnje rukovodstvo saveza 2005. godine, nakon čega je kažnjen zabranom vršenja funkcije prvog čovjeka Čelika na period od godinu dana. Kasumović se nakon isteka suspenzije nije vratio na mjesto prvog čovjeka crno-crvenih, ali čovjek je koji bez imalo ustručavanja na glas kaže ono što misli. Svi se u Zenici nadaju da će s novim gradonačelnikom doći i bolji dani za jedan od najvećih klubova u BiH, od kojeg je posljednjih godina zbog nemara mnogih ostalo samo ime.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi