Katanec: Metalleghe nije bauk

Defanzivac Zrinjskog

Katanec: Metalleghe nije bauk

M. Maksimović

Fudbaleri Zrinjskog u 11. kolu Premier lige gostuju u Travniku timu Metalleghea. 

Mostarci su na današnjoj konferenciji za medije najavili pohod na trijumf kojim bi učvrstili mjesto na vrhu tabele. Trener Vinko Marinović ponovio je da trenutni bodovni saldo Metalleghea ne oslikava vjerno njihov stvarni kvalitet.

“Odigrali su dosta dobrih utakmica, tu posebno mislim na susret u Travniku sa Slobodom i još neke mečeve gdje su trebali osvojiti više bodova. Imaju iskusnu ekipu sastavljenu od premierligaških igrača. Domaće utakmice igraju u drugom gradu i to im sigurno predstavlja dodatni problem. Mi ćemo u Travniku pokušati osvojiti tri boda, kako bismo zadržali prednost koju imamo u odnosu na konkurente, odnosno kako bismo mirno otišli na reprezentativnu stanku“, kazao Marinović.

Za Metalleghe u debitanskoj sezoni u Premier ligi nastupa čak sedam bivših igrača Zrinjskog. To su Bibić, Popović, Pezo, Radulović, Selimović, Smajić i Durak. 

“Poznajemo mi njih, a poznaju i oni nas. Sve ekipe u Premier ligi su kvalitetne, i ako ne odigrate maksimalno teško je doći do bodova. Sigurno ćemo obratiti pažnju na te igrače“, poručio je Marinović.

Zrinjski je u posljednja dva susreta protiv Krupe i Mladosti osvojio četiri boda, ali Marinović je svjestan kako njegov tim na spomenutim mečevima nije bio na željenoj nivou. Smatra i da je Zrinjski apsolutni favorit protiv Metalleghea, ali i poziva na oprez.

Njegovo mišljenje dijeli i fudbaler Matija Katanec.

“Ulazimo maksimalno ozbiljno u susret, a ako budemo raspoloženi sigurno ćemo osvojiti tri boda“, rekao je Katanec koji za razliku od trenera Marinovića slabo poznaje ekipu iz Jajca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Nisam gledao Metalleghe, ja uvijek gledam samo nas i uvijek polazim od toga. Poznajem Radulovića, Duraka i Popovića s kojima sam igrao u Zrinjskom. Mislim da nam Metalleghe ne bi trebao predstavljati veliki problem“, komentarisao je Katanec.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti