Katanec: Rano je za šampanjac, moramo dobiti Mladost

Hrvatski defanzivac za SportSport.ba

Katanec: Rano je za šampanjac, moramo dobiti Mladost

Novi šampion BHT Premijer lige BiH mogao bi biti odlučen već ove subote. 

Vodeći Zrinjski nakon pobjede u mostarskom derbiju gostuje u Doboju pored Kaknja kod Mladosti, a u slučaju pobjede izabranici Vinka Marinovića će i matematički kolo prije kraja sezone osvojiti četvrtu titulu u klupskoj historiji. 

Jedan od onih koji vjeruje u trijumf je i defanzivac Matija Katanec. Ovaj bivši mladi reprezentativac Hrvatske svojim povratkom je donio čvrstinu u odbrani i u posljednje vrijeme je neizostavan kotačić u vodećem timu Premijer lige BiH.

"Naravno da očekujem da ćemo pobijediti Mladost i kolo prije kraja sezone osvojiti titulu. Mladost je, koliko znam, osigurala opstanak i to potvrđuje da posjeduje kvalitet, ali mi smo bazirani isključivo na sebe. Atmosfera u timu je na visokom nivou, tako da ćemo na terenu ostaviti posljednji atom snage kako bi pobijedili i na kraju slavili", kazao je Matija Katanec na samom početku razgovora za SportSport.ba. 

Zrinjski u subotu ima prvu meč loptu za četvrti naslov, ali šampanjac i dalje nije spreman. 

"Šampanjac otvaramo tek kada pobijedimo. Rano je još, ako budemo već sada slavili to nam se može obiti o glavu. Moram priznati da me u cijeloj euforiji oko titule posebno raduje što smo to zaslužili svojim partijama i očekivao sam da ćemo danas biti na prvom mjestu. Uostalom, zato sam na zimu i došao ovdje. Poklopilo nam se dosta stvari. Sloboda je na svom stadionu poražena od Drine, a ispostavilo se da bod na Grbavici na kraju vrijedi kao pobjeda", ističe ovaj hrvatski internacionalac. 

Katanec je izborio mjesto u početnoj postavi i svojim partijama je zadovoljan.

"Kako se bliži kraj sezone, sve sam zadovoljniji. Dižem se, imam kontinuitet i dobio sam potrebno samopouzdanje. Za mene je prelazak u Zrinjski vrlo dobar potez i o budućnosti ne razmišljam. Najbitnije je da sezonu završimo na pravi način, a poslije ćemo vidjeti šta i kako dalje."

Na kraju razgovora Katanec se osvrnuo i na pobjedu u mostarskom derbiju. 

"Svi su očekivali da ćemo Veležu zabiti tri-četiri pogotka, međutim nije išlo lako. Oni su došli s ciljem da se brane i prime što manje golova. Ipak, na kraju smo imali više priliko i rezultat je uz malo sreće mogao biti i ubjedljiv, no zadovoljan sam i sa 1:0. Pobjeda je najbitnija", zaključio je Katanec. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije tajna da je Katanec svojim ovosezonskim nastupima zainteresovao nekoliko klubova i vrlo lako bi mogao po drugi put napustiti Zrinjski.  

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi