Katastrofa Bratstva u Goraždu

Prva liga, FBiH, 8. kolo

Katastrofa Bratstva u Goraždu

M. Šljivak

Goražde je u derbiju 8. kola Prve lige Federacije BiH dočekalo Bratstvo iz Gračanice, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 4:0.

Domaći su odigrali odlično prvo poluvrijeme u kojem su riješili dileme oko pobjednika. 

Za vodstvo od 1:0 se pobrinuo Vladavić nakon pet minuta igre, da bi nakon toga golman gostiju Mirza Hamzabegović skrivio penal, a sudija ga je isključio. Precizan izvođač najstrožije kazne je Ramović za sigurno vodstvo na 2:0 nakon 18 minuta igre.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je Goražde i dalje dominiralo. Nakon još jednog dosuđenog penala Drljević je precizan za uvjerljivih 3:0.

Katastrofa Bratstva nastavljena je i u nastavku susreta. Goražde je do četvrtog gola stiglo zahvaljujući Piriću koji je uz pomoć Kadića  postavio konačnih 4:0

Prva liga FBiH, 8. kolo:

Goražde - Bratstvo 4:0 (Vladavić 5', Ramović 18', Drljević 77'p, Kadić 83'ag)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Goražde: Nikolić, Sarvan, Jogunčić, Adžem, Konjhodžić, Drljević, Pirić, Hodžić, Ramović, Vladavić, Čakar

Bratstvo: Hamzabegović, Stjepanović, Salkić, Husejnović, Šuša, Kadrić, Omerović, Galin, Ikanović, Kadić, Delić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.