Katastrofa Kiseljaka, Krajina spasila bod u Ključu

Odigrano pet utakmica 5. kola

Katastrofa Kiseljaka, Krajina spasila bod u Ključu

S. Mlaćo

Danas je na programu bilo pet utakmica 5. kola Druge lige FBiH grupa Zapad.

U Ključu su snage odmjerili Ključ i Krajina, a završeno je rezultatom 2:2 (0:0). U prvom poluvremenu mreže se nisu tresle, ali u nastavku igre četiri pogotka.

U 51. minuti domaći su poveli pogotkom Admira Ibrahimovića, da bi na 2:0 povisio u 59. minuti Ahmed Kanješić. Ipak, Krajina se nije predavala. Na 2:1 sa 11. metara smanjio je Selvedin Nuhić, a bod izabranicima Muhameda Berberovića u 90. minuti Halid Dedić.

Pravu katastrofu doživjeli su danas u Velikoj Kladuši nogometaši Kiseljaka, lidera na tabeli. Naime, Krajišnik je slavio sa 6:1, te posramio goste koji su u zvaničnom zapisniku imali samo jednog igrača (Abdulkerim Zahirović).

Domaći su nakon prvih 45. minuta vodili 1:0 pogotkom Elvira Torića, a zatim su u drugom poluvremenu u listu strijelaca se upisali Dino Šabić, Edin Alibegić, Emanullah Šabić, Edvin šabić i Almir Ljubijankić. Počasni pogodak za Kiseljak postigao je Marko Antić u 87. minuti.

Busovača je na svom terenu sa 3:1 savladala Rudar iz Han Bile, dok je Podgrmeč u Sanskom Mostu bio bolji od Viteza iz Bužima (2:0).

Bratstvo je  Bos. Krupi sa minimalnih 1:0 bilo bolje od Radnika iz Donjeg Vakufa.

Sutra igraju Novi Travnik - Sloga, te Brekovica 78 i FK Vitez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi