Kazazić novo pojačanje, moguć ostanak i Bukvića

Čelik od ponedjeljka na Zlatiboru

Kazazić novo pojačanje, moguć ostanak i Bukvića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u ponedjeljak putuju na 10-dnevne priprema na Zlatiboru, svoju staru bazu gdje se već nekoliko godina pripremaju pred početak sezone. Kada je u pitanju igrački kadar, izvjesno je da će sutra u autobusu krenuti 21 igrač, a vjerovatno će na Zlatiboru stići još nekoliko pojačanja.

Najnovija vijest vezana za igrački kadar jeste dovođenje Zlatka Kazazića dojučerašnjeg igrača Veleža, koji će u narednih godinu dana nositi crno-crveni dres, ovaj 25-igrač koji nastupa na pozicijama stopera, te desnog beka trebao bi biti zamjena za Emira Jusića, koji je otišao u Kazahstan.

Od ostalih igrača jutros se treninzima ekipe priključio i Semir Bukvić 23-godišnji golman i bivši mladi reprezentativac BiH, ovaj čuvar mreže u svojoj karijeri je nastupao za Bosnu iz Visokog, Olimpic, Željezničar, Travnik, dok je posljednjih pola godine proveo u drugoj ligi Poljske, gdje je bio standardni čuvar mreže u Warti iz Poznana. Bukvić bi trebao sutra krenuti u autobusu s ostalim igračima jer prvi golman crno-crvenih Adi Adilović još nije krenuo s treninzima nakon povrede krajem prošle sezone, tako da su Zeničani ostali na samo dva golmana Saliha Hinovića, te mladog juniora Aida Vehabovića.

Od početka priprema do danas u Čelik su strigli Anel Dedić iz Viteza, Eldar Kavazović iz banovićke Budućnosti, Ognjen Radulović iz bijeljinskog Radnike, te danas Zlatko Kazazić iz Veleža i Semir Bukvić iz Warte Poznan, vrijedi spomenuti i produženje saradnje s Petrom Bašićem koji će i narednu sezonu nastupati za klub s Bilinog polja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.