Kazne za Bajraktarevića, Kazlagića, Silića...

Komisija za suđenje NS FBiH

Kazne za Bajraktarevića, Kazlagića, Silića...

S. Mlaćo

Komisija za suce i suđenje Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine je dana 26.04.2017. godine održala redovnu sjednicu, na kojoj je vršena analiza suđenja i rada posmatrača suđenja na utakmicama 22. i 23. kola Prve lige Federacije BiH.

Komisija je izvršila detaljnu i sveobuhvatnu analizu suđenja na svim onim utakmicama na koje su klubovi Prve lige FBiH uložili službene prigovore te analizu svih spornih momenata u suđenju koje su posmatrači suđenja naveli u službenim zapisnicima.

 Također, u sklopu redovnih aktivnosti izvršena je detaljna analiza svih kaznenih udaraca, isključenja kao i postignutih i poništenih pogodaka na utakmicama Prve lige Federacije BiH.

 Uvažavajući Pravilnik o sucima i suđenju NS/FS BiH, uputstvo o ocjenjivanju kao i primjenu Pravila nogometne igre Komisija za suce i suđenje korigirala je ocjene i izrekla sankcije u skladu sa Pravilnikom o sucima i suđenju NS/FS BiH sucima i posmatračima suđenja Prve lige FBiH na utakmicama:

 - FK "Sloga" - NK "Gošk" (glavni sudac: Kenan Bajraktarević)

- NK "Zvijezda" - NK "Travnik" (glavni sudac: Mirza Kazlagić)

- FK "Goražde" - FK "Rudar" (glavni sudac i sudac asistent 1: Sanel Silić i Edin Redžović)

- FK "Velež" - HNK "Orašje" (sudac asistent 2; Zlatko Budimlić)

 Komisija za suce i suđenje NS FBiH je suce i posmatrače suđenja Prve lige FBiH kojima je izvršila korekciju ocjena sankcionisala nedelegiranjem, a u skladu sa Pravilnikom o sucima i suđenju NS/FS BiH i uputstvu o ocjenjivanju sudaca. 

 Pored redovne analize suđenja na utakmicama 22. i 23. kola Prve lige FBiH, Komisija za suce i suđenje NS FBiH organizirala je i sprovela kontrolnu provjeru fizičkih normi (YO-YO test) za sve suce Prve lige FBiH, te održala edukativni seminar za suce i posmatrače suđenja na kojem je izvršena zajednička analiza suđenja u dosadašnjem dijelu prvenstva sa pregledom svih situacija koje je Komisija analizirala na svojim sjednicama, te su službenim licima data koncizna i detaljna uputstva u obavljanju službene dužnosti na utakmicama Prve lige FBiH do kraja takmičarske sezone. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi