"Kazniti one koji su protiv Statuta"

Bordo prijatelji pisali Benzu

"Kazniti one koji su protiv Statuta"

O. Lekić

Povodom najavljene suspenzije N/FSBiH od strane UEFA-a Udruženje “BORDO PRIJATELJI 1946” je dana 24.03.2011. godine na adresu g. Marcela Benza, direktora sportsko-pravnog odjela UEFA-e, uputilo otvoreno pismo u kojem Udruženje apelira na organe UEFA da odgode najavljenu suspenziju.

„Obraćamo vam se ispred svih navijača Fudbalskog Kluba Sarajevo, najveće navijačke skupine u Bosni i Hercegovini, sa željom da vas upoznamo da u potpunosti podržavamo tražene izmjene Statuta N/FSBiH i da se općenito protivimo uspostavljenom tročlanom predsjedništvu.", dio je pisma koji je upućen g. Benzu.

U pismu se dalje navodi da UEFA treba uzeti u obzir da je tročlano predsjedništvo bio jedini modalitet stvaranja jedinstvenog Saveza prije nekoliko godina, a da bosanskohercegovački fudbal ni u kojem slučaju ne smije postati taoc male grupe zlonamjernih ljudi iz Saveza koji su politički inspirisani.

„Bojimo se da će odluka o suspezniji N/FSBiH još više pogoršati loše stanje u bh. fudbalu, te da će donijeti više štete nego koristi. Slažemo se da treba sprovesti sankcije, ali da one budu adresirane na one ljude i pojedince koji se protive traženim promjenama Statuta", ističe se u pismu.

Članovi Udruženja „Bordo prijatelji 1946“ ovim putem ujedno žele istaći i svoju podršku reprezentativcima fudbalske A selekcije Bosne i Hercegovine u predstojećem kvalifikacionom meču protiv selekcije Rumunije, uz nadu da dešavanja oko N/FSBiH neće uticati na očekivani dobar rezultat. Podsjetimo i da je na posljednjoj Skupštini Udruženja „Bordo prijatelji 1946“ Safet Sušić, trenutni selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i jedan od najboljih igrača FK Sarajevo u historiji, proglašen počasnim članom Udruženja BP1946.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.