Kenan Handžić: Sretan sam zbog brata

Kapiten Sarajeva očekuje tešku utakmicu na Tušnju

Kenan Handžić: Sretan sam zbog brata

Sarajevo će u naredna dva kola Premijer lige gostovati, a prvo će se u okviru 18. kola sastati sa Slobodom u Tuzli. Kenan Handžić, kapiten bordo tima, očekuje tešku utakmicu. Također se osvrnuo i na debi brata Amela.

Sloboda je ostala bez trenera, Denis Sadiković je podnio ostavku. Međutim, mladi Handžić u tome ne vidi baš neku veliku prednost za bordo tim.

"Bit će teško sigurno. Zna se, kao i uvijek mi ćemo ići na pobjedu. To što je Sloboda ostala bez trenera nama ne znači puno i bez toga mi bi mogli doći do pobjede samo ukoliko budemo igrali onako kako znamo", rekao je Kenan Handžić za SportSport.ba, osvrnuvši se na mogućnost da u ovoj utakmici prvi put zaigra sa bratom Amelom:

"Sve je to stvar okolnosti. Mislim da nije bitno gdje će se to dogoditi, bitno je da ide sve po planu, tako da će doći i taj dan kada ću zaigrati zajedno sa bratom"

U prošlom kolu protiv Slavije na Koševu Kenan Handžić nije nastupio zbog kartona, tako da nije prvi put zaigrao u zvaničnoj utakmici za prvi tim zajedno sa bratom blizancom, Amelom.

Zanimljivo, obojica su debitovala protiv Slavije, postigli četvrti gol za Sarajevo u posljednjim minutama. Jedina razlika je što je kapiten tima sa Koševa to ostvario prošle sezone i to u Lukavici.

"Slavija nam je baš sretna. Sretan sam zbog brata. Zaslužio je ovo. Odigrao je veoma dobru sezonu u Bosni i evo hvala Bogu to se nastavlja i u Sarajevu", dodao je za kraj 20-godišnji veznjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.