Kenan Horić strijelac u remiju protiv Hajduka

Prijateljska utakmicama u Domžalama

Kenan Horić strijelac u remiju protiv Hajduka

D. Kurbegović

Slovenska ekipa Domžale, koja u narednoj sezoni ima velike ambicije u prvenstvu jučer je na svome stadionu pred oko 1000 navijača, od čega je polovica bila gostujućih, dočekala splitski Hajduk u prijateljskoj utakmici u okviru priprema za prvenstvo koje počinje za nešto više od mjesec dana.

Za Domžale nastupa bivši kapiten Čelika Kenan Horić, dok s druge strane u dresu Hajduka nisu nastupili naši reprezentativci Tino-Sven Sušić i Avdija Vršajević, kojima je trener Igor Tudor dao nekoliko dana odmora nakon povratka s Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Kada je u pitanju utakmica, gosti su bolje otvorili susret, te u 7.minuti preko Milića poveli 0:1, rezultat se nije mijenjao do 35.minute, kada je nakon jednog prekida najprisebniji u gužvi bio Kenan Horić, koji je poravnao na 1:1, a to mu je bio ujedno i prvi pogodak za Domžale. U drugom poluvremenu Parker je u 65.minuti doveo domaćine u vodstvo, da bi Maglica tri minuta kasnije postavio konačni rezultat 2:2 u jednoj sjajnoj i otvorenoj utakmici.

Kenan Horić je jedini igrač u ekipi Domžala, koji je odigrao svih 90 minuta, a u drugom dijelu protekle sezone pružao je dosta dobre partije, pa se od njega u Domžalama s pravom očekuje mnogo u sezoni ispred nas.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.